„300 de zile de teatru” gratuit – peste 32.000 de spectatori

0

Cel mai mare proiect cultural la nivel național, „300 de zile de teatru”, inițiat de Cuibul Artiștilor, s-a încheiat pe 16 martie și a totalizat 32.265 de spectatori, cărora li se adaugă alți 3.000 care au luat parte la proiectul pilot desfășurat în primăvara anului 2015.

Cuibul Artiștilor

Foto credit: Andrei Iagăru

Timp de 300 de zile, sub motto-ul „Arta se întâmplă”, absolvenți sau studenți ai Universității de Artă Teatrală şi Cinematografică București (UNATC) au pregătit 10 comedii și o dramă care au atras publicul iubitor de teatru. În plus, artiștii au acum în palmares și 15 premii pentru aceste spectacole și colaborări cu actori precum, Ovidiu Cuncea, Liliana Mocanu, Ion Ionuț Ciocia, Marius Drogeanu, Costina Cheyrouze.

Proiectul cu 300 de zile de teatru gratuit pentru tineri a început oarecum dintr-o frustrare. În timpul facultății nu joci foarte mult şi din frustrarea asta apare o nevoie. Ca să scapi de ea, ai două variante: să te plafonezi sau să ieși la suprafață. Pe de altă parte, tinerii nu prea merg la teatru și am vrut să îi aducem mai aproape de munca noastră. Atunci a venit ideea Cuibului unde îi îndemnăm pe cei din generația noastră să închidă televizorul şi să vină la teatru. Cred că pasiunea noastră a ajuns și la cei care au fost în sală pentru atâtea seri frumoase. Tocmai de aceea vom continua să jucăm teatru pentru tineri. Chiar dacă proiectul acesta a ajuns la final, Cuibul Artiștilor își va continua activitatea cu noi idei și spectacole, promovând arta și tinerii artiști, susținând în tot acest timp educația. Mulțumim că ați crezut şi credeți în visul nostru. Faptul că ne sunteți alături în această aventură, care la început părea o nebunie, este cea mai frumoasă recunoaștere pe care o putem primi.”, a spus Victor Țăpeanu, fondatorul Cuibului Artiștilor.

„300 de zile de teatru” este cel mai mare proiect cultural din România, însă, pe lângă cultură, Cuibul Artiștilor a oferit un cadru prietenos și destins, unde spectatorii s-au simțit ca în propria sufragerie și și-au făcut prieteni noi.

Cuibul Artiștilor este o platformă artistică formată din tineri care își duc pasiunea la rang de artă. Încă de la înființare, spectacolele au fost produse cu resurse proprii, apoi, pe măsură ce proiectul a avansat, s-au folosit donațiile spectatorilor care au acoperit costurile.

Sponsorii proiectului au fost Aqua Carpatica și Jidvei, care au asigurat participanților apă, vin sau șampanie, iar Facultatea de Inginerie Instalațiilor a găzduit spectacolele artiștilor.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează