Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

300 de plantatori la îngrijirea pădurii

0

300 de plantatori la îngrijirea pădurii.

Vino la marea curățare a copăceilor din Tigveni (jud. Argeș).

 10360339_641542689264501_5244535414436541044_n

300 de voluntari din Argeș, din județele limitrofe și din București sunt așteptați la cea mai mare acțiune din aceasta vară. Plantăm fapte bune în Românialansează o nouă invitație voluntarilor, pentru îngrijirea programată în data de 28 iunie, în localitatea Tigveni, județul Argeș.

Participarea la curățarea copăceilor din Tigveni este de o importanță majoră. În primăvara acestui an, echipa de voluntari a realizat completarea celor 2 hectare de pădure cu 1.500 de stejari. Procentul de prindere este de aproximativ 85-90%. În  prezent, se  impune realizarea unei operaţii de descopleşire a puieţilor , pentru a evita sufocarea acestora pe timpul verii, din cauza vegatației abundente.

Toți cei care doresc să ni se alăture la acțiunea din 28 iunie și au peste 18 ani,o pot face anunțând prezența la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro. Vom asigura transportul din București și Pitești, autocarele urmând să plece pe 28 iunie la ora 08:00. Locul de plecare din București va fi parcarea din dreptul Ateneului Român, iar locul de plecare din Pitești va fi parcarea de lângă teatrul Alexandru Davila.

Va reamintim că „Plantăm fapte bune în România” s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari în primăvara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantați 54.500 de copăcei în 6 județe (AG, CT, IS, MS, PH și SM).

Suprafața împădurită în Tigveni are rolul de a proteja zona, care a fost supusă alunecărilor de teren, în aprilie 2006, un astfel de fenomen ducând la blocarea DN 73C.

„Dacă ai fost vreodată la plantația noastră din Tigveni, te chemăm înapoi. Dacă nu ai fost până acum, atunci te așteptăm pe 28 iunie. Este nevoie de fiecare dintre noi să ducem la împlinire plantația aceasta.” a mărturisit Liana Buzea, coordonator național „Plantăm fapte bune în România”.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecări produse sau să realizeze perdele forestiere de protecție impotriva viscolelor), cu ajutorul a 3000 de voluntari. Plantarile de primăvară au cuprins acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni. In toamnă vor continua completările cu arbori pe terenurile deja împădurite și  vor fi deschise noi acțiuni în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România”este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.

Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.