Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30.000 de puieți au fost plantați/distribuiți sâmbătă, 26 martie, de 1200 voluntari din Brașov, Caransebeș, Iași și Aiud

1

În data de 26 martie a avut loc prima acțiune de plantare națională din cadrul proiectului Plantează în România, inițiat de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de silvicultură și exploatări forestiere, Mitropolia Ardealului și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

unnamed (1)

La acest eveniment au participat peste 1200 de oameni, 7 primării, ocoale și direcții silvice din 3 județe și s-au plantat și distribuit 30.000 de puieți. Acțiunea s-a concentrat în principal pe județul Brașov, unde au avut loc atât plantări în șantiere forestiere (Părău, Rudărita și Poiana Mărului), plantări urbane (Victoria, Voila, Drăguș, Cristian, Ticuș, Beclean), cât și distribuție de puieți la corturi special amenjate și amplasate în centrul localităților Brașov, Codlea, Voila, Ticuș și Victoria. De asemenea, Iașiul și Caransebeșul au fost parte din acest proiect, peste 150 oameni participând la acțiuni și plantând/distribuind 10.000 puieți. Reamintim că în data de 16 martie, s-au plantat la Aiud 1000 de puieți împreună cu două colegii din oraș, iar în prima zi din Luna Pădurii, 50 de puieți de paltin au răsărit triumfători în curtea școlii 193 din București.

Anunțăm pe această cale că pe 1 și 2 aprilie au loc noi acțiuni de plantare, în Mioveni, Ilfov și Covasna. De asemenea, 300 școli se vor implica începând de miercuri, 30 martie în proiectul Plantează în România. Preconizăm că la finele acestor acțiuni de primăvară, peste 5000 de voluntari vor participa la acțiuni și vor fi plantați/distribuiți în jur de 150.000 de puieți.

unnamed (2)
Pentru detalii despre viitoarele acțiuni, accesați site-ul www.planteazainromania.ro și urmăriți pagina de facebook Plantează în România.

Parteneri și colaboratori: Asociația Creștem România Împreună (organizatori), Asociația Agora for Life (organizatori), Asociația Grupul de Intervenție Civică (organizatori), Asociația Aport, Asociația Tinerii din Ziua de Azi, Asociația Edelvais, Asociația Universitaria, Casa de cultură a studenților, Asociația Iașiașa, Asociația Comunitară Nouă ne pasă, New Environmentalist, Organizația Națională Cercetașii României – Grupul Orizont Brasov, Asociația pentru promovarea și dezvoltarea Țării Făgărașului, Asociația Armonia Brassovia Terranova, Asociația Cocoșii de munte, Agent Green, Grup România (partener media). De asemenea, între colaboratorii noștri enumerăm: Ocolul Silvic Snagov, Ocolul Silvic Pădurile Șincii – Șercaia, Regia publică locală a Pădurilor Săcele, Ocolul Silvic Aiud, Ocolul Silvic Zărnești și Ocolul Silvic Codrii Verzi Pitești, Direcția silvică Iași. Primăriile partenere sunt: Snagov, Covasna, Aiud, Mioveni, Săcele, Drăguș, Victoria, Voila, Ticuș. Caransebeș, Ilieni, Zagon, Valea Crișului, Brad, Petrova, Sângiorgiu de Mureș, Satu-Mare și Alexandru Vlahuță.

Sponsori: Silva Periland (puieți), Technowood (puieți), SC Elmas SRL, Tomasi Group, Tramar SA (transport), Zacusca Labs (web development), Continental, Schaeffler, Siemens, Ertex, Rock Drilling, JetRun

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar
    Aurel dumitru on

    Fraților, trebuie să oprim măcelul. Plantam 30 mii și se taie 600 mii.
    Pentru numele lui Dumnezeu, Uniti-va.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.