Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 sectiuni noi la Gala Societatii Civile 2011: “Voluntariat”, “Tineret” si “CSR”

0

Inscrierile in competitia Galei Societatii Civile 2011, editia a IX-a se desfasoara in perioada 21 februarie – 18 martie. Alaturi de sectiunile traditionale, organizatiile non-profit, neguvernamentale, grupurile de initiativa si persoanele fizice vor putea inscrie proiectele in alte 3 sectiuni noi: “Proiecte si campanii de Voluntariat”, “Proiecte pentru Tineret” si “Proiecte si campanii de CSR”. Odata cu extinderea structurii competitiei a fost extins si juriul, anul acesta proiectele participante vor fi evaluate de catre 72 de jurati.

Reprezentantii sectorului non-profit, neguvernamental au la dispozitie 4 saptamani ca sa inscrie la cea de-a IX-a editie a Galei Societatii Civile proiectele implementate anul trecut. Inscrierile se realizeaza online pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, iar in functie de domenii proiectele pot fi incadrate intr-una dintre cele 16 sectiuni ale competitiei.

Sursa: aici.

Dupa depunerea proiectelor acestea vor fi evaluate si notate de catre un juriu alcatuit din 72 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, reprezentanti ai sectorului privat, specialisti in marketing, comunicare, CSR, public affairs si specialisti cu competente de management si comunicare din industria de relatii publice si advertising. Procesul de jurizare se va desfasura online, in doua etape in perioada 30 martie – 2 mai.

Alaturi de premiile pe sectiuni si Marele Premiu, acordate an de an in cadrul festivitatii de premiere a Galei Societatii Civile, anul acesta se vor acorda 4 premii speciale pentru: Eficienta, Impactul, Durabilitatea si pentru Originalitatea proiectelor non-profit.

Sectiunea Proiecte si campanii de Voluntariat a fost introdusa in structura competitiei ca urmare a dezvoltarii abilitatilor si strategiilor organizatiilor sectorului de a atrage voluntari si de a substitui lipsa resurselor materiale si financiare necesare in proiecte. Prin introducerea acestei sectiuni in competitia Galei Societatii Civile este declarata sustinerea fata de sarbatorirea anului 2011 ca Anul European al Voluntariatului.

Extinderea structurii competitiei de anul acesta este o consecinta fireasca a dezvoltarii sectorului si a evolutiei acestuia din punct de vedere al managementului proiectelor, dezvoltarea strategica a programelor si diferenta vizibila in comunicarea acestora fata de acum 5 ani. Este o pozitie declarata a Galei Societatii Civile – programul dedicat in totalitate promovarii sectorului non-profit, care functioneaza permanent ca un centru de resurse pentru acesta de mai bine de 9 ani: aceea de a impulsiona organizatiile sa implementeze proiecte mai eficiente si cu impact marit pe termen mediu si lung, mai durabile, capabile sa se autosustina si care se diferentiaza prin modul inovativ de implementare, prin solutiile educationale sau sociale si plus valoarea adusa comunitatilor. Pentru astfel de proiecte recunoastem necesitatea implicarii si o incurajam fie ca simplu voluntar, fie sub forma parteneriatului privat – asociativ, in vederea dezvoltarii si sustenabilitatii sectorului non-profit” – declara Andrei Bortun, initiatorul Galei Societatii Civile, Director General Millenium People.

La editia anterioara a Galei Societatii Civile au fost  inscrise in competitie 192 de proiecte, un numar record fata de editiile precedente. Proiectele participante au atras fonduri in valoare de aproximativ 13 milioane de euro. Marele premiu al celei de-a VIII-a editii a Galei Societatii Civile a revenit Asociatiei Mihai Eminescu Trust pentru proiectul Satul de-sine-statator (Wholw Village Project). Acesta a avut ca scop regenerarea si dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale din Transilvania prin conservarea si valorificarea patrimoniului cultural si a peisajului istoric. Juriul a fost impresionat de rezultatele notabile si cuantificabile care au dus la indeplinirea obiectivelor proiectului precum salvarea si restaurarea cladirilor istorice, pregatirea profesionala a comunitatilor locale, sprijinirea micilor intreprinzatori locali si promovarea zonei ca destinatie turistica in Europa. Proiectul a fost de asemenea castigatorul premiului I la sectiunea Arta si Cultura. Mai multe informatii despre competitia de anul acesta puteti gasi pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.