Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

275.000 RON donati in cadrul celor doua editii ale TRANSMARATON

0

Pe 30 septembrie 2013 s-a incheiat campania de fundraising Transmaraton, care a inclus – in weekend-ul 7-8 septembrie – 4 competitii inedite de alergare.

Lansat in 2012, obiectivul principal al campaniei este strangerea de fonduri pentru proiecte de impact, din zona educatiei, mediului sau sanatatii si promovarea unei culturi de implicare sociala. 

Editia din acest an a Transmaraton s-a desfasurat pe Transfagarasan si inclus patru evenimente sportive, la alegere:

–       Dublu Maraton (84 de kilometri), intre Complex Europa si Cetatea Poenari

–       Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra – Cabana Balea Cascada si retur

–       Semi-maraton (21 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada si Cabana Capra

–       Cursa de alergare pe scari – 1480 de trepte (“up-running”), la Cetatea Poenari

transmaraton

Numarul total de locuri a fost limitat la 150.

Fapt singular in Romania, participarea a putut fi obtinuta exclusiv prin loterie sau prin asumarea calitatii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. In acest sens, fiecare participant are o pagina personalizata* pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii acestuia pot dona si posta un mesaj de incurajare.

* un exemplu: transmaraton.org/ro/competitors

In cele doua editii de pana acum, participantii au reusit sa atraga peste 3.000 de donatii, insumand aproximativ 275.000 RON.

Alte informatii despre Transmaraton.

  • Include cel mai dificil dublu maraton de sosea din lume (> 3.000 m diferenta de nivel pozitiva). La start au fost 20 de participanti – 17 barbati si 3 femei. Timpul limita pentru terminarea celor 84 de km a fost de 12 ore iar participantii au beneficiat de sprijin mobil (nutritie si hidratare) oferit de biciclisti
  • Include cel mai dificil maraton de sosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenta de nivel pozitiva) si unul dintre putinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.
  • Se desfasoara pe Drumul National Transfagarasan (DN 7C), devenit celebru la nivel mondial dupa ce britanicii de la Top Gear au dedicat o editie intreaga acestui traseu, numindu-l “cel mai frumos drum din lume“. Emisiunea Top Gear este difuzata in 117 tari, adunand saptamanal un miliard de telespectatori, rivalizand ca audienta cu o Cupa Mondiala de fotbal!
  • Ultima portiune a dublu maratonului si cursa de alergare pe scari, dintre Barajul Vidraru si Cetatea Poenari, presupun urcarea a 1480 de trepte, echivalentul unei cladiri cu 80 de etaje! Prin comparatie, Empire State Building are 1576 de trepte, reprezentand 86 de etaje.
  • Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si totodata, situat la cea mai mare altitudine din tara (2.045 m)
  • Obiectivul de fundraising al Transmaraton pentru urmatorii 5 ani este de 1.000.000 RON.
  • Participantii la prima editie au reusit sa obtina donatii in valoare de 125.000 RON, contribuind la plantarea si ingrijirea a 10.000 de puieti (care vor absorbi, la maturitate, 600 tone de CO2 – echivalentul emisiilor a 500 de autoturisme, timp de un an) si la ingrijirea paliativa gratuita la domiciliu a 150 de pacienti (copii si adulti), pentru o perioada de 3 luni. In Romania, 60.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer si doar 6% beneficiaza de acest tip de ingrijire.
  • Partea de nord a traseului pe care se alearga la Transmaraton este considerata, in cliclism, ca avand un grad maxim de dificultate – “dincolo de orice categorie“.
  • Editia 2013 a inregistrat o premiera: 3 frati aliniati la start, respectiv Stefan Palarie (la proba de 42 de kilometri), Tedora Palarie (la proba de 84 km) si Bogdan Palarie (voluntar pe bicicleta la proba de dublu maraton). Toti trei au un lung istoric in voluntariat, fiind implicati in cauze sociale de mediu si de educatie, iar pentru Teodora a fost prima cursa oficiala de alergare din viata ei!

 

Despre organizator si parteneri principali.

Ro Club Maraton (http://www.maraton.info.ro) este primul si cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania. A fost infiintat in 2008 sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa. De atunci, clubul organizeaza numeroase competitii si este extrem de activ in sustinerea de proiecte sociale si actiuni caritabile.

 

UniCredit Leasing (www.unicreditleasing.ro). Membru al UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa, UniCredit Leasing este liderul de necontestat in pietele in plina dezvoltare ale Europei Centrale si de Est, inclusiv in Romania. Sustinerea Transmaraton este in linie cu puternica implicare sociala a grupului UniCredit in toate comunitatile in care este prezent.

Walmark (www.walmark.ro)

Declarandu-si orientarea strategica catre domeniul farmaceutic in anul 1990 si concentrandu-si atentia spre piata suplimentelor alimentare, Walmark a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai industriei farmaceutice din Europa. Walmark Romania este liderul incontestabil al pietei suplimentelor alimentare, inca din anul 2005. Implicarea companiei in proiecte ce aduc beneficii societatii, contribuind la sanatatea celor din jur, a definit compania inca de la infiintarea sa.

Rompetrol (www.rompetrol.ro)

Grupul Rompetrol NV. este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, desfăşurându-şi activitatea în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intenţionează să devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane.

“Ne-am propus sa continuam incurajarea culturii de fundraising in Romania, sustinerea de cauze sociale, alergarea pe cel mai frumos drum din lume si promovarea Transfagarasanului, care este o zona fantastica. Reactiile si comentariile foarte bune primite de la participanti ne intaresc convingerea ca Transmaraton a fost un eveniment reusit si care merita perpetuat!” – Gabriel Solomon**(recordman national la alergare pe banda 24 h), reprezentant Ro Club Maraton (organizator al evenimentului).

“Suntem deosebit de incantati ca am putut sprijini din nou acest eveniment, remarcabil prin organizare, locatie si, mai ales, prin scopul sau nobil. Atat organizatorii cat si alergatorii au facut eforturi extraordinare, atat pentru reusita Transmaraton cat si pentru atragerea unui numar impresionant de donatii. Le multumim mult tuturor celor implicati – alergatori, suporteri, parteneri, fundatii, organizatori si donatori – si le suntem recunoscatori!” – Antoaneta Curteanu**, CEO UniCredit Leasing

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.