260.000 euro pentru antreprenoriat social! Aplica pana la data de 28 februarie 2011!

0

Ministerul Muncii a lansat competitia „Beneficii economice din investitii sociale in vederea infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi sociale de insertie profesionala”. Competitia este deschisa pentru organizatiile nonprofit, societatilor cooperative si societatilor comerciale.

Scopul competiției „Beneficii economice din investitii sociale in vederea infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi sociale de insertie profesionala” este infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale de insertie iar fondul de premiere alocat se ridica la 260.000 euro, castigatorii primind individual sume de maxim 20.000 euro.

O conditie necesara pentru participare la competitie este angajarea, cu forme legale de munca, a unui numar de persoane care fac parte din grupuri vulnerabile, in proportie de cel putin o treime din personalul structurii nou create.

Participantii la competitie trebuie sa indeplineasca, de asemenea, urmatoarele cerinte:
–  sa fie inregistrati pe teritoriul urmatoarelor patru regiuni de dezvoltare din Romania: Bucuresti – Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest si Vest,
– sa activeze in cele patru regiuni mentionate
–  sa aiba personalitate juridica.

Regiunile in care se desfasoara competitia reprezinta cele patru regiuni din care provin partenerii locali ai proiectului.
Printre cerintele de participare se afla elaborarea unui plan de afaceri pe trei ani al intreprinderii sociale de insertie, care sa imbine implicarea persoanelor vulnerabile cu durabilitatea investitiei economice si sociale. Documentatia completa se afla pe site-ul ministerului.

Termenul limita de depunere a propunerilor este 28 februarie 2011.

sursa: Ministerul Muncii via stiriong.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează