Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

260.000 euro pentru antreprenoriat social! Aplica pana la data de 28 februarie 2011!

0

Ministerul Muncii a lansat competitia „Beneficii economice din investitii sociale in vederea infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi sociale de insertie profesionala”. Competitia este deschisa pentru organizatiile nonprofit, societatilor cooperative si societatilor comerciale.

Scopul competiției „Beneficii economice din investitii sociale in vederea infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi sociale de insertie profesionala” este infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale de insertie iar fondul de premiere alocat se ridica la 260.000 euro, castigatorii primind individual sume de maxim 20.000 euro.

O conditie necesara pentru participare la competitie este angajarea, cu forme legale de munca, a unui numar de persoane care fac parte din grupuri vulnerabile, in proportie de cel putin o treime din personalul structurii nou create.

Participantii la competitie trebuie sa indeplineasca, de asemenea, urmatoarele cerinte:
–  sa fie inregistrati pe teritoriul urmatoarelor patru regiuni de dezvoltare din Romania: Bucuresti – Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest si Vest,
– sa activeze in cele patru regiuni mentionate
–  sa aiba personalitate juridica.

Regiunile in care se desfasoara competitia reprezinta cele patru regiuni din care provin partenerii locali ai proiectului.
Printre cerintele de participare se afla elaborarea unui plan de afaceri pe trei ani al intreprinderii sociale de insertie, care sa imbine implicarea persoanelor vulnerabile cu durabilitatea investitiei economice si sociale. Documentatia completa se afla pe site-ul ministerului.

Termenul limita de depunere a propunerilor este 28 februarie 2011.

sursa: Ministerul Muncii via stiriong.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.