250 000 USD pentru implementarea a 16 proiecte de sănătate şi mediu, în 11 judeţe

0

Grupul Rompetrol a finalizat selecţia a 16 proiecte din cadrul programului de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, urmând ca implementarea acestora să se desfaşoare până la sfârşitul acestui an. Bugetul total alocat pentru susţinerea proiectelor este de 250.000 USD.

“Programul creşte, an de an, prin proiecte ambiţioase cu rezultate durabile care răspund nevoilor partenerilor noştri sociali, în sectoarele sănătate şi mediu. Ne bucurăm că şi în acest an vom sprijini peste 50.000 de persoane, din mai multe regiuni geografice, care se confruntă cu probleme complexe. Valoarea finanţării pentru fiecare proiect variază între 45,000 şi 90,000 RON” – declară Yerzhan Orynbassarov, Vice-Preşedinte Senior al Grupului Rompetrol.

În cea de-a patra ediţie a “Împreună pentru fiecare” au fost înscrise (de autorităţi locale, ONG-uri, spitale, şcoli) şi jurizate 141 proiecte (71 sănătate şi 70 mediu), iar 11 în domeniul sănătăţii şi 5 proiecte în domeniul protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare în 2012.

Jurizarea proiectelor înscrise în perioada 02 aprilie – 27 mai 2012 a fost realizată de o echipa mixtă compusă din reprezentanţi ai companiei şi ai sectorului non-profit (în intervalul 28 mai – 1 iunie); aceasta s-a desfăşurat în două etape şi a presupus evaluare fiecărui proiect pe baza unui set de criterii şi vizita în teren a 35 de aplicaţii clasate în funcţie de nota juriului şi a voturilor obţinute pe site şi reţeaua de socializare Facebook.

Activităţile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta în domeniul sănatate sunt: reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare în mediul rural sau urban, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi (amplasarea de panouri solare, reabilitare terenuri degradate şi amenajări spaţii verzi etc.).

Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Alba, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Mureş, Prahova, Sălaj, Suceava şi municipiul Bucureşti. Acestea pot fi vizualizate la adresa www.impreunapentrufiecare.ro/blog/ .

Programul naţional “Împreună pentru fiecare” a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol. În perioada 2009 – 2011, compania a alocat peste 750,000 USD pentru implementare a 55 de proiecte în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 200.000 de persoane.

De asemenea, compania continuă şi în 2012 parteneriatele tradiţionale cu societatea civilă; dintre acestea – angajamentul faţă de Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură combustibil Jet A1 pentru operarea elicopterelor SMURD, susţinerea Galei Societăţii Civile 2012 (unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de 8 ediţii), colaborarea de 9 ani cu Asociaţia Ovidiu Rom (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, prânzuri calde gratuite pentru copiii proveniţi din familii cu venituri scăzute, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.