Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

250.000 de euro – proiecte în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz sau alte deficienţe asociate

0

Fundaţia Orange lansează cea de-a şasea ediţie a fondului de finanţare „Lumea prin Culoare şi Sunet” ce se adresează organizaţiilor nonprofit care doresc să implementeze proiecte în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz sau alte deficienţe asociate. În 2017, valoarea totală a fondului de finanţare este de 250.000 de euro, iar sprijinul financiar acordat de Fundaţia Orange unui proiect poate varia între 20.000 şi 50.000 de euro.

Fundaţia Orange invită instituţiile publice sau organizaţiile nonprofit (asociaţii, fundaţii sau federaţii, instituţii educaţionale, instituţii medicale, instituţii culturale) să propună proiecte pe platforma online www.finantare.fundatiaorange.ro până la 23 ianuarie 2017. Proiectele câştigătoare vor fi alese de un juriu format din membrii Consiliului Director al Fundaţiei Orange.

concurs-finantare-fundatia-orange-2017

Prin intermediul concursului, Fundaţia Orange îşi propune să identifice cele mai bune propuneri de proiecte ale organizaţiilor sau instituţiilor nonprofit din toată ţara, cu ajutorul cărora să continue demersul început în 2012 de a facilita accesul la educaţie, la sănătate şi la cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere şi/sau de auz. De asemenea, Fundaţia Orange doreşte să contribuie în mod susţinut la integrarea socială şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor persoane, în special cu ajutorul tehnologiilor digitale. Valoarea totală a granturilor alocate în cadrul ediţiilor precedente este de 1.500.000 euro prin care a fost susţinută implementarea a 34 de proiecte cu peste 40.000 de beneficiari.

Organizaţiile şi instituţiile câştigătoare la ediţia precedentă au fost: Sense Internaţional (România), Salvaţi Copiii, Asociaţia Tandem, Asociaţia Naţională a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual, Lions Club Arad şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Mai multe detalii privind criteriile de participare sunt disponibile în Regulamentul concursului, atât pe platforma online www.finantare.fundatiaorange.ro, cât şi pe websiteul Fundaţiei Orange la adresa: www.fundatiaorange.ro/finantare/index.html.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie nonprofit care se implică în viaţa comunităţii prin susţinerea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare „Lumea prin Culoare şi Sunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.