25 de vacute daruite la Viscri de catre Open Fields

0

Heifer România devine OPEN FIELDS

Organizația Heifer Project pentru România, cunoscută și pentru primul transport de văcuțe cu avionul realizat vreodată în țara noastră, își continuă activitatea sub o nouă denumire: Fundaţia OPEN FIELDS. Misiunea de a-i asista pe cei defavorizaţi şi de a păstra mediul înconjurător curat, desfășurată timp de 25 de ani cu sprijinul Heifer Internațional, va fi dusă mai departe independent de către OPEN FIELDS dar cu aceeași dăruire și implicare. Continuarea activității sub noua denumire a fost marcată printr-un eveniment de pasare a darului în cadrul căruia o comunitate de persoane defavorizate din Viscri, județul Brașov, a primit în dar un număr de 25 de văcuțe. Conform principiului de bază ”Dar din dar”, gospodarii care primesc animalele vor trebuie să dăruiască mai departe primul născut femelă.

Beneficiari Open Fields
București, 7 iulie – Mai bine de două decenii, organizaţia Heifer Internaţional a implementat proiecte în Europa Centrală şi de Est, sprijinind cu predilecţie micii fermieri şi încurajând dezvoltarea comunităţilor în vederea combaterii sărăciei şi pentru atenuarea disparităţilor economice şi sociale care au urmat căderii comunismului.

Rezultatele obținute în cei peste 20 de ani de activitate, au determinat Heifer Internaţional să facă o evaluare concretă a impactului și să ia hotărârea încetării finanţării operaţiunilor din Europa, atenţia şi fondurile disponibile urmând a fi direcționate către zone mai puternic afectate de sărăcie precum cele din Africa, Asia şi America de Sud.

Urmând aceeași misiune, OPEN FIELDS va continua să îşi concentreze atenţia asupra dezvoltării comunităţilor defavorizate din diverse zone ale ţării prin implementarea de proiecte cu sprijinul partenerilor actuali: Danone, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Norway Grants și Bothar Irlanda. Noi iniţiative, proiecte şi parteneriate sunt în curs de dezvoltare, acţiuni menite să asigure continuitatea şi tranziţia lină înspre independenţa financiară şi sustenabilitatea pe termen lung a noii entităţi.

”Împreună cu toți beneficiarii proiectelor, mulțumim Heifer International pentru sprijinul consistent acordat de-a lungul timpului şi suntem încrezători că Fundaţia Open Fields va duce mai departe cu aceeași implicare și responsabilitate moştenirea Heifer în România”, a declarat Dr. Ovidiu Spînu – Director Executiv, Fundaţia OPEN FIELDS

Pasare Viscri 7 iunie 3
Continuarea activității sub noua denumire a fost marcată printr-un eveniment de pasare a darului în cadrul căruia o comunitate de persoane defavorizate din Viscri, județul Mureș, a primit în dar un număr de 25 de văcuțe. La eveniment au participat Piere Ferrari, CEO Heifer International SUA, Peter Ireton, fondator organizația Bothar Irlanda, oficialități din țară și străinătate precum și un grup de fermieri din Irlanda, donatori tradiționali de văcuțe.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.