Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

25 de elevi devin profesorii de leadership a peste 500 de tineri din 18 licee din tara

0

25 de elevi devin profesorii de leadership a peste 500 de tineri din 18 licee din tara – Saptamana Altfel 

Saptamana 1-6 Aprilie, numita “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” se va transforma, in 18 institutii de invatamant din tara, in “Saptamana Leadershipului”. Douazeci si cinci de elevi, absolventi ai programului Leadership Autentic dezvoltat de Fundatia LEADERS, vor deveni profesorii a peste 500 de participanti, oferindu-le acces gratuit la cursuri de formare pe teme precum: leadership, autocunoastere, comunicare, echipa, dezvoltarea increderii in sine, initiativa si ambitie.

Ambasadorii programului educational Leadership Autentic dezvoltat de Fundatia LEADERS, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, isi vor asuma rolul de mentori si lideri ai comunitatilor din care fac parte.

Elevi la curs Leadership AutenticTimp de o saptamana, scoli din Bucuresti, Moreni (judetul Dambovita), Constanta, Megidia, Iasi, Pucioasa (judetul Dambovita), Urlati (judetul Prahova), Panciu (judetul Vrancea), Harsova, Moinesti (judetul Bacau), Focsani, Cluj Napoca, Rosiori de Vede (judetul Teleorman) vor fi conduse de elevi, tineri care au propus si vor implementa un curriculum nou centrat pe dezvoltarea de abilitati, pe dobandirea increderii in sine si antrenarea comportamentului de leadership.

Elevii deveniti profesori vor realiza proiecte educationale, workshopuri, activitati interactive care vor insuma aproximativ 80 de ore de curs, participarea in fiecare proiect fiind gratuita, accesul realizandu-se pe baza de inscriere si selectie.

Lista completa a proiectelor si modalitatea de inscriere in fiecare poate fi accesata aici.

Cei 25 de initiatori ai proiectelor sunt elevi care provin atat din mediulurban cat si din mediul rural, absolventi ai programului educational Leadership Autentic, care si-au asumat rolul de viitori lideri, dorind sa ofere comunitatilor din care fac parte o experienta de dezvoltare personala similara cu cea traita de ei. Proiectele se vor finaliza cu un flash mob care va avea loc in fiecare dintre cele 18 licee si va avea ca mesaj central, pentru toti elevii din Romania, “Ai incredere in visele tale si urmeaza-le!”

“Sunt ferm convinsa ca tinerii ca noi au nevoie de un stimul pentru a realiza ca prin determinare, comunicare si autocunoastere, nimic nu este imposibil. Vrem sa le impartasim toate aceste lucruri si sa-i invitam in universul LEADERS. Vrem sa spargem gheata in societatea romaneasca, alaturi de ei!” – declara Ioana Sabo, Ambasador Leadership Autentic, initiator al proiectului “Sparge Gheata prin comunicare.”

Fundația LEADERS isi propune sa fie cea mai puternica sursa de idei si oameni valorosi din Romania. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc sa se dezvolte, indiferent de varsta sau nivelul de experienta, sunt inovative ca metodologie si tematica, sunt flexibile, incluzand si module in interval de timp scurt si sesiuni de durata mai lunga. Printre cele mai importante initiative ale Fundatiei LEADERS se numara Leadership Autentic, LEADERS School, LEADERS Education și LEADERS Academy.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.