Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

25 aprilie, Ziua internațională “Bring your kid to work day”. Ce pot face companiile?

0

Ce se pregătesc companiile din România pentru 25 aprilie, ziua “Bring Your Kid to Work”

Evenimentul “Bring your kid to work day”, în care cei mici vizitează locul de muncă al părinților, are loc în fiecare an, în ultima zi de joi din luna aprilie. Anul acesta, pe 25 aprilie, se estimează că peste 37 de milioane de copii vor păși pragul companiilor din întreaga lume.

Acest eveniment promovează principii sănătoase de work-life balance și crește interesul generațiilor tinere pentru formarea și dezvoltarea profesională.

 

Ca să aflăm cum se pregătesc companiile și managerii din România pentru “bring your kid tot work day”, am discutat cu Alexandra Timofte, Manager BluParty.ro și organizator de evenimente pentru copii, care ne-a spus cum arată o astfel de zi și ce beneficii aduce.

Cum a apărut “Bring your kid to work day”?

Acesta este un eveniment cu tradiție, care a apărut pentru prima dată la New Yorkul anilor ‘90, sub denumirea “Take Our Daughters to Work Day”.

Sub influența mișcării feministe de la vremea respectivă, inițiativa viza doar fetele, dar acest lucru s-a schimbat în 2003 când programul evenimentului a fost modificat să includă și băieți, luând numele de “bring your kid to work day”.

După ce a luat amploare în toate Statele Unite, evenimentul s-a răspândit în întreaga lume, inclusiv în România.

Care sunt cele mai populare activități pentru “Bring your kid to work day”?

În această zi companiile organizează activități distractive pentru copii în propriul sediu. În open space sau în sala de ședințe, angajatorii găzduiesc piese de teatru, ateliere de creație sau activități de pictură pe față.

“Clienții corporate nu lasă totul pe seama organizatorilor de evenimente. Pe lângă serviciile pe care le solicită de la noi, angajatorii vin cu o mulțime de idei de activități distractive pentru copii și angajați.” declară Alexandra Timofte, Manager BluParty.

Iată câteva dintre aceste activități:

Turul sediului:

Turul companiei și prezentarea activităților sunt motivele pentru care copiii au venit, așa că vor fi nerăbdători să descopere cu ce se ocupă părinții lor.

“Nu este întotdeauna ușor pentru angajatori să prezinte activitatea pe care o desfășoară într-un mod care să le trezească interesul celor mici. Animatorii le pot veni în ajutor cu idei și costume care vor transforma prezentarea într-un adevărat spectacol.” afirmă Alexandra Timofte, Manager BluParty.

Activitatea “Reinventează logo-ul companiei”:

Cei mici au aptitudini de artiști, pe care angajatorii le pot pune în valoare cu o activitate de redesign a logo-ului companiei.

 

Jocul “Fii directorul companiei”:

Un exercițiu de imaginație pentru cei mici ar fi un joc în care sunt puși în postura de director al companiei. Ideile lor pot fi amuzante, dar și demne de implementat.

Tablou cu amprentele micuților:

Cei mici își pot lăsa amprenta în companie, la propriu, pe un tablou realizat la o activitate de pictură cu degetele.

Înainte de a selecta activitățile pentru programul zilei “bring your kid to work”, BluParty le recomandă angajatorilor să facă o medie de vârstă a copiilor invitați și să se asigure că activitățile alese se potrivesc tuturor.

Companiile din România care organizează evenimente “bring your kid to work day” preferă servicii precum numere cu animatori, spectacole de teatru și ateliere de creație, dar și accesorii precum candy bar-ul, mașina de popcorn sau cabina foto.

“În urma evenimentelor “bring your kid to work day” pe care le-am organizat, am observat un interes crescut pentru această inițiativă din partea unor companii ce activează în industrii diverse, cum ar fi cea bancară, automobilistică sau cosmetică.” spune Alexandra Timofte

Ce beneficii are “bring your kid to work day”?

Această inițiativă promovează conceptul de work-life balance, așa că multe companii o includ în programele de well-being pentru angajați.

Timp de o zi, angajații se decontectează de la îndatoririle profesionale și se relaxează alături de copii și de colegii de muncă.

Cei mici pot vedea o latură independentă a părinților și îi pot privi pentru prima oară ca pe adevărate modele profesionale. Părinții vor fi extrem de mândri să vadă că cei mici sunt cu adevărat interesați de munca lor.

Mai mult decât atât, această primă întâlnire cu câmpul muncii poate influența alegerile pe care copiii le fac în ceea ce privește educația și viitoarea lor carieră.

BluParty încurajează companiile din România să includă evenimente “bring your kid to work day” în calendarul lor, pentru că acestea contribuie la bunăstarea angajaților și la dezvoltarea profesională a celor mici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.