Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

240 de persoane vor invata gratuit despre cum poti sa faci afaceri intr-un mod responsabil social

2

CURSURI DE INSTRUIRE – RESPONSABILITATE SOCIALĂ CORPORATIVĂ

Responsabilitatea socială reprezintă astazi conceptul global în cadrul căruia companiile şi organizaţiile iau în considerare interesele societăţii prin asumarea responsabilităţii pentru impactul pe care îl au activităţile lor. Promovarea principiilor de responsabilitate socială este mesajul lor de asumare a responsabilităţii, angajamentul de a contribui la dezvoltarea durabilă şi competitivă.

Proiectul ,,Întărirea capacității companiilor românești de dezvoltare a parteneriatelor sociale – Responsabilitate Socială Corporativă (RSC)” vine în sprijinul companiilor şi organizaţiilor cu instrumentele necesare pentru integrarea responsabilităţii sociale în activitatea lor prin organizarea unor cursuri de instruire.

Fondul Social European co-finanțează acest proiect prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU/64/3.3/S/41722). Proiectul este implementat de către Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (AIPPIMM).

Cursurile de instruire se adresează unui număr de 240 de persoane, reprezentând personal al asociaţiilor IMM-urilor, asociaţiilor profesionale, asociaţiilor fermierilor şi meseriaşilor, camerelor de comerţ şi industrie, partenerilor sociali (sindicate şi patronate) şi organizaţiilor societăţii civile. Cursurile sunt gratuite şi se desfăşoară pe durata a două zile, cu susţinere în limba română.

Participanţilor li se oferă însuşirea de cunoştinţe despre responsabilitatea socială şi formarea unor abilităţi care vor contribui la creşterea şi dezvoltarea organizaţională prin integrarea strategică. Cursurile sunt structurate în două module, primul are în vedere competitivitatea companiilor româneşti, iar al doilea adaptabilitatea lor.

Sesiunile de instruire vor fi susţinute în opt localităţi din ţară după cum urmează:  Craiova (31 mai – 1 iunie), Bucureşti (14 – 15 iunie), Constanţa (28 – 29 iunie), Timişoara (12 – 13 iulie), Bacău (26 – 27 iulie), Braşov (11 – 12 octombrie), Cluj (25 – 26 octombrie) şi Iaşi (15 – 16 noiembrie).

Pentru informaţii suplimentare despre proiect şi înscrieri la cursuri, vă rugăm consultaţi site-ul www.aneir-csr.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Buna ziua!

    Nici unul dintre siteurile aneir-csr nu functioneaza. va rog sa le transmiteti.

    multumesc

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.