Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

24 de familii din localitățile prahovene Melicești și Pietriceaua au primit alimente de bază prin campania “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au venit, sâmbătă, 6 februarie 2021, în sprijinul familiilor cu posibilități materiale reduse din localitățile prahovene Melicești și Pietriceaua. Ajutorul acordat a constat în produse alimentare de bază. Acțiunea face parte din campania “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

Părintele VALENTIN DIMA, din localitatea Pietriceaua, județul Prahova ne-a spus: ,,Ajutorul pe care patriarhia îl oferă fiecărui sat din eparhie este primit cu multă bucurie în sufletele credincioșilor. Se bucură nespus de mult și îi mulțumim lui Dumnezeu și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru darurile trimise. Biserica întotdeauna a fost în mijlocul comunității, iar aici în satul nostru, Pietriceaua, aceasta a ajutat fiecare familie care a avut nevoie de sprijin. Oamenii sunt mulțumiți de aceste daruri, iar nădejdea care ne-o punem în Dumnezeu este mai puternică la sat. Oamenii cred profund în Dumnezeu, iar atunci când se roagă primesc și ajutorul cerut.”

Preotul IONUȚ EUGEN ȘERBAN, din localitatea Milicești, județul Prahova a menționat: ,,Orice dar este binevenit pentru parohia noastră. Sunt oameni care au nevoie de ajutor, oameni simpli și totodată oameni cu dragoste față de biserică și față de Dumnezeu. Localnicii de aici au trecut cu bine de această perioadă a pandemiei. Au respectat toate regulile impuse de autorități. Și-au păstrat credința și s-au rugat în casele lor când nu a fost permis accesul în biserică. În continuare, cu dragoste și nădejde la Dumnezeu,  prin simplitatea oamenilor ajungi mai mult să-l iubești pe Dumnezeu. Cu cât te jertfești și cu cât te dedici mai mult, dragostea ta față de Dumnezeu se revarsă și asupra oamenilor în aceeași măsură.”.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a concluzionat: ,,Când ajungem în aceste sate găsim oameni bucuroși, resemnați care consideră că nu au probleme, chiar dacă au probleme. Ei trăiesc în natură, în comuniune cu Dumnezeu, merg des la biserica și pun preț pe ce este mai important de fapt pentru noi toți, pe suflet, pe lucrarea duhovnicească. De aceea trec mult mai ușor peste toate aceste probleme. Am adus o fărâmă de speranță, am transmis un mesaj de încurajare și am arătat că biserica este alături de ei și totodată le-am întărit convingerea că are un rol determinant în viața lor. Biserica îi poartă în rugăciune, dar și în sfera aceasta social-filantropică. Prin aceste daruri îi ajutăm să treacă cu bine măcar pentru o mică perioadă.”

Din februarie anul trecut până în prezent, prin această campanie au fost sprijinite 4888 de familii. Ajutorul oferit a fost în valoare de 425.000 lei

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.