Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

24 de echipe s-au calificat în finala celei mai mari competiții de robotică, BRD FIRST Tech Challenge Romania

0

Weekendul trecut, la Cluj-Napoca,

24 de echipe s-au calificat în finala celei mai mari competiții de robotică,

BRD FIRST Tech Challenge Romania

Au muncit, s-au pregătit alături de mentorii lor, iar în weekend au avut ocazia să arate că sunt pregătiți pentru marea finală. Elevii de liceu din Transilvania, înscriși în cel mai mare program de robotică de la noi din țară, BRD FIRST Tech Challenge Romania, s-au întrecut pentru a obține un loc în finala competiției, iar 24 de echipe au reușit această performanță. Lor li se vor alătura alte echipe calificate în urma regionalelor care urmează să se desfășoare la Timișoara, Iași și București. În drumul lor către etapa următoare, elevii au demonstrat că, pe lângă robotică, excelează și la creativitate.

Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul în România, a fost impresionată de cât de motivați, ambițioși și creativi s-au dovedit copiii. „Mi-au plăcut standurile în care și-au prezentat echipa la fel ca la o expoziție. Multe echipe și-au făcut mascote și, ca de obicei, le-am chemat pe scenă și am făcut deja tradiționalul dans al mascotelor. Echipele sunt mult mai unite, copiii se împrietenesc mult mai repede între ei. În plus, e deja al patrulea an de competiție și se vede experiența unei echipe care a trecut prin toate sezoanele anterioare”, a declarat Dana Războiu.

Marele câștig al acestei competiții, dincolo de șansa pe care o dă elevilor de a cunoaște alți oameni cu aceleași pasiuni din întreaga lume, este faptul că datorită ei se creează legături foarte puternice.

„La regionala de la Cluj au fost voluntari mulți foști elevi, actualmente studenți, care au vrut neapărat să vină să ne ajute la organizare. Am fost foarte bucuroasă să mă întâlnesc cu ei, i-am recunoscut imediat, s-a creat o legătură între mine și copiii care au fost în program și văd că ea se păstrează și după ce ei au devenit studenți. Înseamnă că acest program de robotică implementat de Nație Prin Educație aduce ceva valoros copiilor din învățământul românesc și mă refer la competențele în robotică prin educația STEM, dar și la faptul că îi ajutăm pe copii să socializeze, să iasă din timiditatea specifică vârstei, să comunice, să ajute, să ceară ajutor, să se prezinte, să se arate, să se facă văzuți în toată frumusețea și inteligența lor. Sunt foarte, foarte, foarte mândră de ei!”, a continuat Dana Războiu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.