Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2112 voluntari au plantat 60.000 copacei in 8 judete

0

2112 voluntari „Plantăm fapte bune în România” au plantat 60.000 copacei in 8 judete

Sezonul de plantari de primavara s-a incheiat cu succes: peste 2000 de oameni au venit alaturi de Iniţiativa Plantăm fapte bune în România si au plantat 12 hectare de pământuri neroditoare din ţara noastră. Din toate colțurile țării, fie că au fost români, americani, britanici, egipteni, austrieci sau lituanieni, voluntarii au oferit o sâmbătă din timpul lor în folosului comunităţii.

puieti prinsi Ardud - Satu MareIniţiativa Plantăm fapte bune în România, initiata în 2011, are până in prezent peste 6900 de membri in comunitatea de plantatori de fapte bune. Acestia locuiesc în apropierea localitatilor in care s-a plantat. Ei aleg să petreacă timp în aer liber, să ajute o comunitate, să cunoască alţi oameni, pentru că viaţa la oraş îi tine departe de natură sau pentru că îşi doresc să lase ceva în urmă copiilor.

Voluntarii se bucura ca, In urma eforturilor acestora, cel putin 70% din copaceii plantati s-au prins.

Actiunile vor continua in vara, cand plantatorii de fapte bune sunt asteptati la traditionalele ingrijiri. De asemenea, românii sunt invitaţi să ia atitudine şi sa găsească un pământ nou, dintr-o localitate nouă, pe care să-l adauge pe harta plantărilor de fapte bune.

Toate aceste eforturi sunt făcute cu muncă voluntară, cu sprijin din partea unor instituţii precum: Consiliile Judeţene din Satu Mare si Mureş, prefecturile din Iaşi, Ialomiţa, Argeş, Mureş, Timiş si Covasna, Administraţia Naţională a Penitenciarelor care trimite deţinuţi la acţiuni, primăriile Ardud, Armăşeşti, Bălţaţi, Breaza, Tăureni, Tigveni, Valcaul de Jos, Vâlcele şi Vulturu care pun la dispoziţie pământurile, Jandarmeria Română si Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă care aduc jandarmi şi pompieri în regim de voluntariat la acţiuni, direcţiile silvice din județele Argeş, Mureş, Vaslui, Covasna şi ocoalele silvice Ardud şi Şuici care ne ajută cu prezența pădurarilor la acțiunile de plantare, Directiile judeţene pentru tineret şi sport Covasna şi Argeş.

Ne sunt alături organizaţii precum Asociaţia Pathos, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Alutus, Asociaţia Montană Carpaţi, AIESEC Mureş, Cercetaşii României filiala Mureş, Asociaţia pentru Comunitate Sfîntu Gheorghe, Asociaţia Studenţilor Ecologi Sibiu, Asociaţia Studenţilor „SILVA” a Facultăţii de Silvicultură Braşov, Asociaţia „Ecou” din Sf.Gheorghe, Cercetaşii României – filiala Tîrgu Mureş, Comunitatea Românilor din Emiratele Arabe Unite, Facultatea de Inginerie a Mediului- Extensia Sf.Gheorghe a Universitatii „Babes-Bolyai”, Facultatea de Ştiinţe-Departamentul de Ecologie şi Protecţie a Mediului Sibiu din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Facultatea de Alimentaţie şi Turism a Universităţii Transilvania Braşov, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Sfîntu Gheorghe, Generaţia Tinerilor Europeni, Grupului Şcolar „Iordache Zossima” Armăşeşti, Palatul Copiilor Sfîntu Gheorghe, Social Eco Team care trimit voluntari de organizare si de plantare la acţiunile noastre.

Mesajul nostru a fost preluat de mass media precum postul de radio Europa FM, portalurile www.responsabilitatesociala.ro și www.csrmedia.ro, fluxul de ştiri Agerpres, canalele media locale: Covasnamedia.ro Nord-Vest TV, Observatorul de Covasna, Portal SM, Prima TV Tg. Mureş, Satu Mare News, Ştii TV Mureş sau TVR Mureş.

Ne susțin companii precum Adobe, Angeloexpres, Art&Hobby, Autoliv Romania, Avon, Bertis, Brutăria Dioszegi, Bus Trade,Charter Transair Agency, Cosmote, DB Schenker, Dr. Oetker, Emerson, Eurolines, Friesland Campina, Gotec Rom, Holcim, HP, JTI, Mazars, Mediurg Prahova, Mega Image, Oracle, Provident, Renania,  Serviciul de ajutor maltez Covasna, Trans Air Agency, The Cell, Timken, Tricomserv, Transmegic, Țucă, Zbârcea&Asociații, Xerox România, Zoemia. Acest companii incurajeaza  angajaţii sa s implic in acţiuni de voluntariat sau acordă sprijin matrial sau financiar pentru pregătirea acestor acţiuni.

Pentru cei care îşi doresc să se implice în plantările de păduri din acest an sau chiar în pregătirea unor acţiuni noi în cadrul Plantăm fapte bune în România, îi invităm să intre pe website-ul www.plantamfaptebune.ro sau pe pagina noastră de Facebook.

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 6962 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 138.700 de arbori forestieri, pe 38.5 hectare de teren. Cele 10 judeţe în care iniţiativa desfăşoară acţiuni de impadurire sunt: Argeş, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Salaj şi Timiş.

 plantam fapte b une in romania 2011

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.