2011 – Anul European al Activitatilor de Voluntariat care Promoveaza Cetatenia Activa

0

Lansarea Programului Comunitar „Anul European al Activităților de Voluntariat care Promovează Cetățenia Activă – 2011”
In data de 14 decembrie 2010 se va lansa oficial în România Programul Comunitar „Anul European al Activităților de Voluntariat care Promovează Cetățenia Activă – 2011” al cărui slogan va fi, tradus în toate limbile cele 23 de limbi ale Comunităţii Europene: „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!” Anul european al voluntariatului va reprezenta în toate statele membre un prilej de a aduce în atenţie activităţile de voluntariat care pun în practică valorile europene ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii, aducând beneficii atât persoanelor care se implică voluntar cât şi comunităţilor în care aceştia trăiesc.

Conferinţa inaugurală în România va avea loc începând de la ora 11, în Sala Multimedia a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. În numele autorităţii de implementare care este Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, domnul secretar de stat, Vasile Timiş, va rosti cuvântul de deschidere. Va interveni în cadrul reuniunii: Simona Tănăsescu, consilier de stat în Guvernul României.

Vor prezenta principalele evenimente şi acţiuni înscrise în Planul de Acţiune al României menite să concretizeze obiectivele stabilite pentru acest Program European conform Deciziei nr.37 din 2010 a Consiliului European membri ai Grupului de lucru constituit pe lângă Organismul Naţional de Coordonare: Cristina Rigman, Preşedinte al Federaţiei Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului in România – VOLUM, Andrei Popescu, coordonator al Departamentului Tineret în Acţiune din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Vladimir Simon, coordonatorul naţional pentru Anul Voluntariatului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează