2011 – Anul European al Activitatilor de Voluntariat care Promoveaza Cetatenia Activa

0

Lansarea Programului Comunitar „Anul European al Activităților de Voluntariat care Promovează Cetățenia Activă – 2011”
In data de 14 decembrie 2010 se va lansa oficial în România Programul Comunitar „Anul European al Activităților de Voluntariat care Promovează Cetățenia Activă – 2011” al cărui slogan va fi, tradus în toate limbile cele 23 de limbi ale Comunităţii Europene: „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!” Anul european al voluntariatului va reprezenta în toate statele membre un prilej de a aduce în atenţie activităţile de voluntariat care pun în practică valorile europene ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii, aducând beneficii atât persoanelor care se implică voluntar cât şi comunităţilor în care aceştia trăiesc.

Conferinţa inaugurală în România va avea loc începând de la ora 11, în Sala Multimedia a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. În numele autorităţii de implementare care este Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, domnul secretar de stat, Vasile Timiş, va rosti cuvântul de deschidere. Va interveni în cadrul reuniunii: Simona Tănăsescu, consilier de stat în Guvernul României.

Vor prezenta principalele evenimente şi acţiuni înscrise în Planul de Acţiune al României menite să concretizeze obiectivele stabilite pentru acest Program European conform Deciziei nr.37 din 2010 a Consiliului European membri ai Grupului de lucru constituit pe lângă Organismul Naţional de Coordonare: Cristina Rigman, Preşedinte al Federaţiei Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului in România – VOLUM, Andrei Popescu, coordonator al Departamentului Tineret în Acţiune din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Vladimir Simon, coordonatorul naţional pentru Anul Voluntariatului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.