2000 de km parcursi pe bicicleta s-au transformat in 7.000 de euro pentru copiii din Romania

0

Peste 2000 de km parcursi pe bicicleta de un neamt s-au transformat in 7.000 de euro pentru copiii din Romania

60 de biciclete noi au ajuns la copiii din SOS Satele Copiilor Romania

Sursa: comunicatedepresa.ro

Un pariu neobisnuit si 2.000 de kilometri parcursi pe bicicleta in 14 zile si prin sase tari au convins zeci de oameni sa se alature unei initiative caritabile care a permis cumpararea celor 60 de biciclete pentru copiii.

Initiatorul campaniei de strangere de bani, Sebastian Schmitz, directorul firmei Cabanova, a reusit sa parcurga pe bicicleta cei 2.032 de kilometri dintre Bucureti si Düsseldorf in 14 zile. Pe traseul care l-a condus prin Romania, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia si Germania, el a convins o multime de oameni ca merita sa doneze banii necesari pentru a cumpara bicicletele atat de mult dorite de copiii de la SOS Satele Copiilor Romania.

Datorita afacerii mele, petrec mult timp in Romania si am avut experiente frumoase, dar m-am confruntat si cu situatii deplorabile. In orfelinatele din Romania sunt mai mult de 20.000 de copii si multi traiesc in conditii dificile”, spune Sebastian Schmitz. “Acesti copii au o viata grea si nu primesc nimic de-a gata. Si de aceea strang bani ca sa le fac vietile putin mai bune”.

Pentru ca a trecut de la vorbe la fapte, a reusit sa convinga multi oameni sa-i sustina efortul. Iar vineri, 9 august, mai mult de 50 de copii de la SOS Satul Copiilor din Bucuresti au primit, in numele lor si al copiilor din Satele Copiilor Cisnadie si Bacau, cele 60 de biciclete cumparate deja din sumele stranse pe parcursul celor doua saptamani de pedalat prin Europa.

Copiii au demonstrat cat de mult apreciaza darul, organizand o minicursa chiar in incinta SOS Satul Copiilor Bucuresti, alaturi de Sebastian Schmitz.

Scopul proiectului a fost de a spori interesul opiniei publice pentru problemele cu care se confrunta copiii abandonati din Romania. Campania a beneficiat de o platforma de donatii online dezvoltata de firma Cabanova, care a permis strangerea fondurilor.

Detalii suplimentare despre calatoria pe bicicleta a directorului Cabanova, inclusiv traseul si un jurnal de calatorie, sunt accesibile pe http://www.ro2de.org/.

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania (http://www.sos-satelecopiilor.ro) este membra a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizatii non-profit din lume, cu sediul central in Austria. SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. In acest moment asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de consiliere si sprijin pentru copii si parinti) si servicii educationale (Gradinite SOS, Masina cu Jucarii, Tabara, Proiecte Educationale). SOS Satele Copiilor Romania este membra a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru copil.

Cabanova.ro (http://www.cabanova.com/ro) face parte dintr-o companie internationala, originara din Germania, care ofera clientilor un software online pentru construirea de site-uri web. Cabanova.ro isi desfasoara activitatea in Romania de peste 10 ani, bucurandu-se de o relatie stransa cu clientii sai. Avand sediul in Bucuresti, dezvoltatorii soft-ului formeaza o echipa experimentata de tineri pasionati care ofera servici de calitate in pas cu ultimele tendinte tehnologice. In prezent exista aproximativ 1.000.000 de site-uri construite cu Cabanova.

peste-2000-de-km-parcursi-pe-bicicleta-de-un-neamt-s-au-transformat-in-7-000-de-euro-pentru-copiii-din-romania

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.
De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii

Citeste mai mult: Peste 2000 de km parcursi pe bicicleta de un neamt s-au transformat in 7.000 de euro pentru copiii din Romania

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează