Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de elevi își schimbă planurile de vacanță pentru programul LEADERS Explore

0

Sâmbăta, 9 iunie, 200 de liceeni selectați din 8 orașe din România intră cel mai complex program de leadership și educație non-formală din România, LEADERS Explore.

Dezvoltat de Fundația Leaders cu sprijinul Lidl prin programul “Impreună cu Lidl pentru un viitor mai bun” si Apha Bank, LEADERS Explore se desfășoară de-a lungul a nouă luni. Acest program își propune să le ofere liceenilor un cadru practic prin care să se cunoască, să îți identifice propriilor aptitudini și valori, să descopere ce roluri li se potrivește și chiar să își asume un proiect social în comunitatea lor. LEADERS Explore se va desfăsura în paralel în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași, Brașov, Ploiești și Câmpina. În fiecare dintre aceste orașe s-au selectat câte 25 de liceeni pe baza unei aplicații online și a unui interviu. Toți liceenii prezenți în program beneficiază de burse integrale de participare.

Programul LEADERS Explore presupune patru sesiuni de training a câte două zile (10:00 – 16:00) facilitate de trainerii Leaders, întâlniri cu lideri din diverse domenii, dezvoltarea unor proiecte sociale dedicate comunității din care fac parte, orientare vocațională urmată de oportunitatea de a face practică într-un domeniu de interes pentru ei (shadowing) pentru a afla dacă este ceea ce li se potrivește și monitorizarea progresului personal de-a lungul celor nouă luni. La sfârșitul programului, participanții vor primi certificarea LEADERS Explore, primul nivel în leadership, ce va atesta abilitățile și competențele dobândite.

Prin programul LEADERS Explore formăm tineri conștienți de propriul potential, activi social, care în viitor generează schimbare. Practic, alegând să urmeze acest program timp de 9 luni e ca și cum ar face un an dublu de liceu”, spune Beatrice Alexandrescu, project manager, LEADERS Explore pentru liceeni.

Programul LEADERS Explore completează formarea școlară și se aliniază și Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea României 2013-2020, obiectivul “Dezvoltarea capitalului uman”, care urmărește cinci obiective-cheie: comunicare; competențe de învățare; competențe sociale și civice; inițiativă și antreprenoriat; competențe culturale.

În ediția de anul trecut, liceenii participanți au implementat 23 de proiecte sociale de care au beneficiat peste 3000 de oameni.

LEADERS Explore în cifre: 9 luni, 40 de licee din toată țara, 200 de liceeni din 8 orașe (București, Ploiești, Campina, Brasov, Iași, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca).

LEADERS Explore este esența celor 18 ani de experiență ai fundației LEADERS, timp în care peste 7000 de liceeni din peste 60 de comunități urbane și rurale din România și-au dezvoltat abilitățile de leadership. Liceenii beneficiază gratuit de acest program datorită sprijinului oferit de Lidl, prin programul „Împreună cu Lidlpentru un viitor mai bun”, în calitate de Partenerul principal și a Alpha Bank, Partenerul național al LEADERS Explore.

Fundația Leaders

Facem România puternică formând lideri responsabili, prin cursuri și programe aplicate. 18 ani de experiență, 23.000 absolvenți, 16 comunități urbane și rurale în care ne desfășurăm programele

Lidl

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.