200 de elevi din România au învățat să combată hate speech-ul în cadrul proiectului Less Hate, More Speech – Tinerii se implică!

0

200 elevi din 10 școli gimnaziale și licee din București și din țară au învățat cum să recunoască hate speech-ul și cum să reacţioneze faţă de acesta atât în mediul online, cât şi în cel cel offline. Echipe de 20 de elevi, coordonate de câte un profesor, au participat la ateliere de educație non-formală și au organizat evenimente în comunitățile din care fac parte, vizând combaterea hate speech-ului.

4 reprezentanţi din fiecare echipă s-au întrecut apoi în cadrul unei Olimpiade pe tema proiectului, între 15-18 aprilie la Tohanul Nou, lângă Bran.

Olimpiada

Am vorbit despre toate acestea, joi, 21 aprilie 2016, la Școala Gimnazială 77 din București, la conferința de presă pentru prezentarea rezultatelor proiectului. I-am avut alături de noi pe Theodor Jumătate – jurnalist la Gazeta Sporturilor și pe Ramona Săcăleanu – profesor coordonator al echipei “Prietenie”.

Proiectul Less Hate, More Speech – Tinerii se implică! este derulat de MRC – Median Research Centre (promotor) în parteneriat cu Asociaţia Educ şi este implementat în perioada martie 2015 – aprilie 2016.

O parte dintre instrumentele folosite în proiect pot fi accesate pe site-ul acestuia: tineriiseimplica.openpolitics.ro

Proiectul a beneficiat de o finanţare de 81,214.97 euro din care 73,064.13 euro (89,96%) reprezintă finanţare nerambursabilă din grantul SEE 2009-2014 şi 8,150.84 Euro (10.04%) reprezintă co-finanţare asigurată de MRC şi Asociaţia Educ.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România .
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.