Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 calculatoare oferite pentru proiecte de educatie!

1

Apelul la proiecte Assoclic 1-2010 s-a prelungit pana pe 20 mai! ASSOCLIC 1-2010 : 200 calculatoare oferite pentru proiecte de educatie si integrare prin accesul la informatica! Sunteti un ONG din Romania ? Descarcati de aici dosarul Dvs. de candidatura si trimiteti-ni-l pana pe 20 mai.

Asocierea pentru solidaritate digitala, un click pentru o noua sansa !

Proiectul ASSOCLIC este un apel la proiecte adresat ONG-urilor din Romania care dezvolta programe de acces la educatie, formare si integrare a persoanelor defavorizate. Acestea trebuie sa completeze un dosar de candidatura care cuprinde o descriere pertinenta a proiectului pentru derularea caruia au nevoie de material informatic, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate cu calculatoare.

ASSOCLIC 2010 este organizat prin Ateliere Fara Frontiere, in trei etape ; prin acest proiect ne propunem sa echipam aproximativ 100 asociatii la nivel national, 600 « packuri informatice » vor fi distribuite. ASSOCLIC 2009 a echipat 71 asociatii non-guvernametale din Romania cu 417 calculatoare si 51 imprimante.

Anuntam deschiderea primei etape ASSOCLIC de anul acesta, ASSOCLIC 1-2010, ce se va desfasura in perioada APRILIE-IUNIE 2010, ce are drept tematica problematica publicului aflat in situatie de excluziune sociala (copii si tineri defavorizati, institutionalizati sau cu dizabilitati, grupurile marginalizate sau vulnerabile precum populatia de etnie roma, persoane cu statut de imigrant, etc.). Cele mai bune proiecte vor fi selectionate de comisia de evaluare in luna mai/iunie si premiate cu calculatoare.

Site-ul Internet al proiectului ASSOCLIC ROMANIA a fost lansat ca suport de comunicare cu candidatii – asociatiile beneficiare : www.assoclic.org.

De aici veti putea descarca dosarul de candidatura. Veti putea gasi informatii suplimentare despre proiectul ASSOCLIC, precum si detalii despre actualul apel la proiecte, veti putea urmari etapele acestuia si noile anunturi.

Asteptam dosarele de candidatura pana pe data de 20 mai, ora 17.00 : pe adresa de e-mail : assoclic@atelierefarafrontiere.ro sau la adresa : Bd. Basarabia, nr. 256, sector 3, Bucuresti. Pentru informatii suplimentare va rugam sa o contactati pe Catalina Azamfirei la nr. de telefon : 031 425 90 10 sau la adresa de e-mail mentionata anterior.

Calendar ASSOCLIC 1-2010

 • 31 martie : lansarea apelului la proiecte
 • 20 mai : termenul limita de depunere a proiectelor de catre asociatiile interesate
 • 20 mai-15 iunie : evaluarea dosarelor
 • 20 mai : reunirea comisiei de selectie a proiectelor
 • sfarsitul lui iunie : comunicarea rezultatelor selectiei si ceremonia de inmanare a premiilor laureatilor

Criterii de eligibilitate

 • validitatea juridica : asociatiile care trimit dosarul de candidatura trebuie sa faca dovada personalitatii juridice fara scop patrimonial si a inscrierii la Registrul national al asociatiilor si fundatiilor ;
 • completarea unui chestionar de cerere de echipare cu materiale informatice (dosarul de candidatura) pentru a fi siguri de responsabilitatea si implicarea asociatiei beneficiare ;
 • prezentarea unui proiect viabil, care este bine integrat in actiunile asociatiei si care are un sens in cadrul comunitatii unde actioneaza asociatia ;
 • inscrierea proiectului in tematica propusa pentru etapa curenta ASSOCLIC (descrisa anterior) ;
 • asigurarea transportului echipamentelor (calculatoare complete) de la Bucuresti la sediul asociatiei beneficiare ;
 • completarea unui chestionar de evaluare dupa primirea echipamentelor ;
 • colaborarea cu Ateliere Fara Frontiere in sensul monitorizarii activitatilor derulate cu ajutorul calculatoarelor primite : verificarea de catre Ateliere Fara Frontiere, prin diverse modalitati, a utilizarii acestora in scopul descris in propunerea de proiect

Parteneri

 • Partenerii financiari ai proiectului Assoclic 1-2010 sunt Fondation Blancmesnil si Fondation Société Générale Ceilalti parteneri operationali sunt : Fundatia EOS. ECO TIC. Microsoft, McCANN PR, ARC, si Centras.
 • Partenerii vor fi implicati in selectia proiectelor. Aceasta va fi facuta de catre o comisie de selectie constituita din reprezentanti ai sponsorilor, fundatiilor si partenerilor institutionali.
 • Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non profit a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in dificultate printr-un atelier care le propune o activitate economica si solidara. In atelierul de incluziune socio-profesionala din Romania asociatia se ocupa de recuperarea si repararea materialelor informatice, activitate derulata de salariati in insertiune, aflati in situatie de excluziune. Aceasta activitate reprezinta pentru ei un prim pas de reintegrare pe piata muncii. Materialele reconditionate raspund unor criterii foarte stricte de calitate si o parte din ele sunt destinate, prin intermediul proiectului ASSOCLIC, ONG-urilor si institutiilor din Romania, care dezvolta proiecte cu vocatie sociala si umanitara.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.