Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2% pentru SOS Satele Copiilor

0

SOS Satele Copiilor România anunță lansarea campaniei de sensibilizare a persoanelor care au realizat venituri în 2015 și care doresc să folosească oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul aferent acestora pentru a susține cei peste 200 de copii și tineri care cresc și se dezvoltă în cadrul asociației.

SOS Satele Copiilor Romania

Între 1 februarie – 20 mai 2016, orice contribuabil la bugetul de stat are puterea să decidă asupra procentului din impozit pe care îl poate redirecționa către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație). În absența exprimării unei opțiuni de susținere a unei cauze, suma aferentă celor 2% va ajunge la bugetul statului român. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu aduce cheltuieli suplimentare.
Prevederea 2%, introdusă în Codul Fiscal încă din 2003, este un mecanism care oferă transparență asupra unei părți a impozitului datorat. Prin intermediul acestei facilități, contribuabilii persoane fizice pot da dovadă de responsabilitate civică și implicare în viața comunității în care trăiesc.

Fiecare român care are statutul de angajat poate alege foarte ușor să redirecționeze 2% către SOS Satele Copiilor România, accesând http://www.sos-satelecopiilor.ro/cum-poti-ajuta/redirectioneaza-2-v2/ și selectând una dintre cele două variante de formular, în funcție de categoria profesională căreia îi aparține: formularul 230 (dedicat persoanelor fizice care dobândesc venituri doar din salarii) sau formularul 200 (destinat persoanelor fizice autorizate și celor care realizează alte venituri în afară de salarii). După completarea formularului, acesta poate fi trimis la Administraţia Financiară până la data de 25 mai 2016 sau pe adresa SOS Satele Copiilor România, prin poștă: Calea Floreasca nr. 165, sector 1, București, cod 014459.

Anul trecut, datorită celor care s-au implicat în acest demers, SOS Satele Copiilor a reușit să strângă aproximativ 112.500 lei. Cu aceste fonduri, dar și cu sprijinul celorlalte donații făcute de persoane fizice sau companii, 2015 s-a încheiat cu succes pentru cei peste 200 de copiii aflați în grija organizației.
Mai multe informații despre prevederea 2% puteți citi pe http://doilasuta.ro/content/

Fiecare copil contează!

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

www.sos-satelecopiilor.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.