Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 acțiuni Greenpeace România somează Ministerul Energiei să renunțe la cărbune

0

2 acțiuni Greenpeace România au transmis un mesaj ferm Ministerului Energiei să elimine cărbunele din mixul energetic și să-l înlocuiască cu energie regenrabilă pentru a reduce poluarea și pentru a combate schimbările climatice. 

În data de 29 mai, activiștii Greenpeace au făcut o surpriză Min. Energiei, domnul Anton Anton, care participa la Timișoara la conferința Zilele Energiei, și au intrerupt evenimentul pentru a-i transmite că avem o urgență climatică: cărbunele ucide oamenii și planeta. Activiștii au afișat un banner cu mesajul “Climate Emergency – End Coal” și au difuzat un mesaj audio cu textul “This is a climate emergency! Coal is killing people and the planet. Protect our future, end coal in Romania and all of Europe by 2030.”
Acțiunea a avut loc în contextul unei Strategii Energetice Naționale retrograde care favorizează combustibilii fosili, extrem de poluanți, și soluții fantasmagorice de stocare a carbonului, în ciuda faptului că există alternative sustenabile de producere a energiei, din surse regenerabile(soare, vânt).
 
A doua acțiune a avut loc la plecarea navei Rainbow Warrior din România, care a venit în țara noastră tocmai pentru a atgrage atenția asupra legăturii dintre modul în care producem energie și schimbările climatice. În seara de 2 iunie, activiștii Greenpeace au întins pe apă cu ajutorul bărcilor un banner uriaș, de 200mp, pentru a cere încă o dată dlui Anton Anton și Guvernului României să elimine cărbunele din producția de energie până în 2030 și să acționeze cu grijă față de sănătatea noastră, a biodiversității și a mediului, prioritizând energia regenerabilă pentru a limita schimbările climatice. 
 
Greenpeace România va continua să acționeze pentru a obține de la autorități asumarea și implementarea unor măsuri concrete pentru reducerea poluării și protejarea cetățenilor și mediului. 
 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.