Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

19 localități din România primesc finanțări de până la 200.000 de euro de la OMV Petrom și Fundația PACT prin programul „Idei din Țara lui Andrei”

0

A 4-a ediție a competiției „Idei din Țara lui Andrei” a strâns 239 de aplicații pentru proiecte de dezvoltare comunitară, educație pentru angajabilitate, eco-eficiență & eco-inovație.

ITLA 2

Cele mai bune 19 proiecte au fost alese de un juriu format din 19 lideri de opinie și reprezentanți ai ONG-urilor, dar și în urma votului public, proporția fiind de 60% – 40%.

Proiectele desemnate câștigătoare de OMV Petrom și Fundația PACT vor deveni realitate în 17 județe din România.
București, 11 februarie 2016 – Pentru al 3-lea an consecutiv, competiția „Idei din Țara lui Andrei” și-a desemnat câștigătorii. Aproximativ 200.000 euro vor pleca anul acesta către 19 proiecte de educație pentru angajabilitate, dezvoltare comunitară și eco-eficiență, care vor fi dezvoltate în tot atâtea localități.

Competiția „Idei din Țara lui Andrei” a fost organizată în acest an de OMV Petrom cu sprijinul Fundației PACT. Prin acest program, sunt oferite finanțări de până la 15.000 euro românilor care propun proiecte cu rezultate sustenabile.

„Prin toate demersurile noastre ne dorim să sprijinim dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale din întreaga Românie. Și să vedem că inițiatorii de proiecte gândesc și aplică în mod sustenabil dezvoltarea unei idei. Împreună cu partenerul nostru, Fundația PACT, ne vom asigura că toți câștigătorii competiției vor duce această viziune mai departe și către membrii celor 19 comunități.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Cele 19 proiecte câștigătoare au fost alese în urma evaluării ce a constat în proporție de 40% în votul publicului și de 60% în analiza juriului.

Juriul a fost format din reprezentanți ai mai multor organizații neguvernamentale, reprezentanți ai Fundației PACT și OMV Petrom, jurnaliști și bloggeri. În total, 19 persoane au evaluat proiectele înscrise în competiție și au ales ideile cu cel mai ridicat potențial de dezvoltare, care oferă soluții sustenabile și răspund unor nevoi reale ale comunităților. Dintre acestea, 5 inițiative se află în categoria de granturi de până la 5000 euro, iar 14 în categoria de până la 15.000 euro.

Proiectele vor deveni realitate pentru a rezolva, pe termen lung, probleme din 17 județe ale țării: Argeș, Bacău, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vrancea. 7 dintre ele sunt proiecte de educație pentru angajabilitate, alte 8 vizează dezvoltarea comunitară, iar 4 sunt soluții de eco-eficiență cu impact pozitiv asupra mediului.
Inițiatorii proiectelor câștigătoare își propun să rezolve probleme din comunitățile pentru care au realizat proiectele:

„În momentul de față, viitorii absolvenți din sectorul industrial sunt dezavantajați tocmai pentru că nu mai există persoane specializate și spații în care să pună în aplicare teoria de la școală. Prin finanțarea de la OMV Petrom și Fundația PACT vrem să oferim elevilor din Liceul Nicolae Bălcescu oportunitatea de a se dezvolta și de a pune în practică noțiunile teoretice pe care le dobândesc aici. Îi sprijinim să obțină noi competențe, fapt ce le va permite să se orienteze către agricultura modernă. ne-a adus confirmarea că suntem susținuți de întreaga comunitate și că putem schimba în bine viețile celor implicați.“ a declarat Lavinia Boian, câștigătoare în competiție cu proiectul „Sera Didactică”.

„În orice comunitate există o masă critică de oameni cu inițiativă, care nu se dau în lături de la a pune umărul la a construi un viitor mai bun pentru ei și semenii lor. Oamenii – cu abilitățile și cunoștințele lor, cu energia și dedicarea lor – sunt cea mai importantă resursă de care dispune orice comunitate. Oamenii care locuiesc și/sau muncesc într-o comunitate își cunosc cel mai bine nevoile, dar și resursele, iar tot ei pot genera cele mai bune soluții în întâmpinarea acestora. Prin finanțările pe care le acordăm, creăm experiențe de viață prin care oamenii își stabilesc ei înșiși opțiuni de dezvoltare a comunității din care fac parte și acționează colectiv pentru a le îndeplini, punând în practică idei prin care își îmbunătățesc calitatea vieții.” spune Ruxandra Sasu, Director executiv, Fundația PACT

Pe parcursul celor 4 ediții de până acum ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de aproximativ 550.000 de euro pentru 60 de proiecte sociale. Câștigătorii și-au transformat ideile în proiecte ce aduc valoare economică și contribuie la schimbarea în bine a zeci de comunități din România.

Mai multe informații despre câștigătorii celei de-a patra ediții a competiției sunt disponibile pe http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie, prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație și energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.
OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.
„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Despre Fundația PACT

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare este activă din 2006 în domeniul dezvoltării comunitare, în prezent având ca arie de acțiune 19 județe din sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Credem că fiecare comunitate are capacitatea și poate să dobândească încrederea și curajul de a-și asuma un rol activ în a-și construi propriul viitor. De 10 ani, sprijinim oameni cu inițiativă din comunitățile mici din sudul României să construiască o viață mai bună pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanță și finanțare. Cetățenii din aceste comunități formează organizații comunitare care identifică și mobilizează resurse și acționează local pentru a rezolva probleme cu care se confruntă ei înșiși și concetățenii lor. Mai multe detalii despre proiectele Fundației PACT se regăsesc pe www.fundatiapact.ro și www.facebook.com/FundatiaPACT.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.