180 de studenți din toată Europa se reunesc la Timișoara

0

Între 15 și 21 noiembrie va avea loc Presidents’ Meeting, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate membrilor organizației studențești Board of European Students of Techology (BEST) și studenților Universităţii “Politehnica” din Timişoara. Evenimentul îşi propune să reunească toți președinții grupurilor locale BEST din întreaga Europă pentru a lua decizii importante pentru organizație, dar și studenţii Universităţii pentru a participa la un târg de job-uri și workshop-uri de soft skills.

Programul evenimentului se va desfăşura pe durata a 5 zile, având două componente: una externă și una internă.

Componenta externă este reprezentată prin deschiderea oficială din data de 16 noiembrie și va avea loc în cadrul Teatrului Național Timișoara, începând cu ora 9. Aici sunt așteptați delegații internaționali, studenții Universității „Politehnica”, oficialități ale Universității și oficialități din partea Primăriei Timișoara. Prima parte a zilei va fi dedicată discursurilor inaugurale din partea invitaților noștri, iar cea de-a doua va reprezenta șansa ca studenții timișoreni să interacționeze cu partenerii noștri, o serie de companii multinaționale și asociații educaționale, și să cunoasca noi oportunități de carieră și de studiu de la nivel local, național și internațional.

Componenta internă va avea loc la Complexul hotelier Buziaș, începând cu 16 noiembrie. Aici, peste 180 de participanți din 93 dintre cele mai bune universități tehnice din Europa vor discuta pe teme esențiale ale organizației, vor prezenta și evalua proiectele internaționale curente și vor participa la sesiuni de instruire pe teme legate de BEST.

 

Mai multe detalii pot fi găsite pe 2012.presidentsmeeting.eu, site-ul evenimentului.

Grupul local BEST Timișoara și, implicit, orașul Timișoara au fost selectați să găzduiască acest eveniment, motiv pentru care el este o onoare atât pentru organizatori, cât și pentru oficialitățile orașului.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 93 de universităţi tehnice din 32 de ţări europene. Organizaţia BEST Timişoara a prins viaţă în primăvara anului 1991, la iniţiativa unui grup de studenţi entuziaşti, dornici de a profita din plin de anii de studenţie şi oportunităţile pe care aceştia le oferă.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează