Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

150 de noi burse pentru elevii școlilor cu profil tehnic

0

TenarisSilcotub lansează un nou program de burse pentru elevii liceelor cu profil tehnic din Zalău

TenarisSilcotub lansează în acest an școlar un nou program de burse prin care vor fi răsplătiți cei mai buni elevi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu”, cele două licee cu profil tehnic, pe care compania le susține prin programul STEP.

STEP 1

Bursele Tehnice sunt acordate elevilor din clasele IX-XII ale liceelor menționate, care s-au clasat pe primele 5 locuri în ordinea mediilor anuale finale în anul școlar anterior, din fiecare clasă cu profil tehnic. În cazul elevilor care încep acum clasa a IX a, se iau în calcul mediile de la înscriere. Condiția suplimentară pe care toți bursierii trebuie să o îndeplinească este să aibă media 10 la purtare.

În această primă ediție, compania își propune să acorde 150 de burse, fiecare în valoare de 1.500 de lei.

„Programul nostru de susținere a învățământului tehnic, STEP, urmărește să crească dimensiunea calitativă a educației de profil, atât la nivel de liceu, cât și de școală profesională. În conjunctura actuală, pentru a schimba mentalitatea deformată privind acest tip de învățământ, considerăm că este nevoie întâi de toate de atragerea, stimularea și motivarea elevilor înscriși la profilele tehnice”, a declarat Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

Elevii care sunt eligibili pentru a primi o bursă tehnică trebuie să completeze un formular de solicitare și să îl depună la secretariatele școlilor, alături de celelalte documente necesare, până pe data de 15 octombrie 2015.
Începând din 2012, prin programul STEP (Strenghtening Technical Education Program), TenarisSilcotub a investit 740.000 USD în crearea și dotarea a trei laboratoare tehnice cu echipamente de ultimă generație în liceele menționate. De asemenea, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și în parteneriat cu alte companii industriale din Zalău, TenarisSilcotub a propus actualizarea programei școlare corespunzătoare educației tehnice, astfel încât aceasta să fie adaptată la realitatea de pe piața muncii. Acordarea Burselor Tehnice vine în completarea programului Burse de Merit, prin care sunt răsplătiți anual cei mai buni elevi ai tuturor liceelor din Zalău, Câmpina și Călărași, indiferent de profilul studiat. Până în 2014, 2.019 elevi din comunitățile locale au beneficiat de o bursă de merit TenarisSilcotub, iar în acest an sunt oferite alte 320 de burse.

Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – divizia de producție a Tenaris în România – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.600 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual peste 1 milion USD în educație, sănătate și mediu.
fb.com/TenarisSilcotub

Despre Tenaris
Tenaris este lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Printre clienții noștri se numără cele mai mai mari companii de petrol și gaze din lume; veniturile companiei s-au ridicat la 10,3 miliarde USD în 2014. Cu o echipă de 27.800 de oameni în întreaga lume, operăm o rețea integrate de producție a țevilor, centre de cercetare, finisaje și facilități de servicii cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa, având și o prezență directă în majoritatea piețelor de petrol și gaz.
www.tenaris.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.