15.500 de euro strânși prin Genesis for Life pentru dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”

0

Pe 20 februarie, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București, Genesis Collegiate a organizat gala caritabilă Genesis for Life, al cărei scop a fost strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui bronhoscop rigid care va ajunge în dotarea secției de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”, coordonată de medicul Cătălin Cîrstoveanu. Inițiativa grupului școlar Genesis Collegiate, o instituție privată de învățământ cu 20 de ani de experiență în România, este un proiect pilot în țara noastră de includere a activităților de responsabilitate socială în educația tinerilor elevi ai școlii. În cele 6 ediții ale evenimentului s-au strâns aproape 100.000 de euro pentru diverse cauze sociale, dar, mai important, s-au pus bazele unei înțelegeri mai profunde a tinerei generații despre importanța acțiunilor individuale în contextul mai larg al aspectelor pe care le dorim îmbunătățite în țara noastră. Dincolo de donațiile individuale și ale companiilor partenere, în campanie au fost implicați și elevii Genesis Collegiate, care au și vizitat, în preziua evenimentului, Secția de Neonatologie și au discutat cu medicul Cătălin Cîrstoveanu despre ce schimbări va aduce gestul lor generos în viața pacienților de la ,,Marie Curie”.

În cadrul evenimentului de la Cercul Militar au participat Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la trupa The Mono Jacks, care au susținut un recital inedit. Invitații s-au putut bucura de un pairing Wine&Music realizat cu susținerea specială a Gitana Winery. În precampania evenimentului s-au strâns 15.500 de euro din cei 17.000 necesari achiziționării unui bronhoscop rigid, un aparat pe care medicii de la ,,Marie Curie” îl vor putea utiliza pentru intervenții mai rapide și mai eficiente pentru salvarea copiilor născuți prematur.

Aflat la cea de a șasea ediție, proiectul Genesis for Life este dedicat modernizării și dotării secției coordonate de medicul Cătălin Cîrstoveanu, un model de bună practică despre cum eforturile concertate ale medicilor, autorităților și societății civile pot duce la rezultate remarcabile în sistemul de sănătate. În acest moment, departamentul coordonat de doctorul Cătălin Cîrstoveanu este unul dintre cele mai moderne și mai eficiente din România. În continua luptă pentru viață desfășurată la Secția de Neonatologie, în ultimii ani, numărul vieților salvate s-a dublat, grație tehnologiilor de ultimă oră și abordărilor performante ale medicilor.

Ne bucurăm că proiectul Genesis for Life, început în urmă cu zece ani în urma unei întâlniri cu doctorul Cîrstoveanu, a ajuns la cea de-a șasea ediție. Ne-am dorit ca la școala Genesis să îi învățăm pe copii ce înseamnă a dărui, a fi generos, a da înapoi societății, lucruri puțin uitate în România. La ediția de anul acesta copiii școlii noastre s-au implicat mult și fiecare a donat

câțiva bănuți. Ei și-au dat seama că fiecare leu poate să salveze viața unui bebeluș și cred că s-au simțit și mai atașați de acest proiect după ce au vizitat Secția de Neonatologie de la Spitalul ,,Marie Curie”. Ne propunem să îi educăm pe copiii noștri în sensul celor mai puternice valori morale și spirituale și, cu siguranță, generozitatea și bunătatea trebuie să facă parte din acest set de valori”, a spus Ioana Necula, fondatoarea Genesis Collegiate.

Școala Genesis a fost alături de noi ani la rând și le mulțumim încă o dată pentru tot sprijinul. În spatele gestului de astăzi este foarte multă muncă și multă convingere. Uneori nu avem ceea ce ne trebuie, trebuie să dezvoltăm lucruri pe care poate nimeni nu le-a gândit și asta a făcut Genesis for Life, iar cei care susțin acest proiect au toată admirația și respectul nostru. Am rămas foarte plăcut surprins să îi văd foarte interesați pe copiii de la Școala Genesis, care au venit să viziteze secția noastră, au pus întrebări extrem de inteligente și cred că în adâncul inimii lor este mult mai mult. Cred că au învățat că există și suferință în lumea aceasta, există și copii care se îmbolnăvesc, dar au învățat că există și generozitate și că un leu pus acolo înseamnă foarte mult”, a spus doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”.

Linia de donații inițiată pe platforma Galantom este încă deschisă pentru toți cei care doresc să doneze pentru achiziționarea acestui aparat. Informații suplimentare puteți afla pe www.genesis.ro.

Genesis Collegiate este o instituție educațională cu 20 de ani de experiență și rezultate remarcabile în învățământul românesc, dar și cu o istorie consistentă de proiecte sociale dedicate comunității. În anul școlar 2019-2020 instituția va lansa și Liceul Teoretic Genesis, care va cuprinde două clase cu profiluri diferite.

Programul Genesis For Life a fost dezvoltat din dorința de a le oferi elevilor instituției un exemplu despre ce înseamnă responsabilitatea socială și din dorința de a contribui cât mai mult la creșterea și dezvoltarea lor ca oameni.

Sponsori: Bosch Car Service Romania, Trendo Automotive, Valcon Invest, Smart Move Provider, Edu Apps, Roz Estetic Dental Clinic

Parteneri: Gitana Winery, Florăria Iris, Ion Cotenescu – proiecție video de ambianță

Partener media: TANĂNANA

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.