Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

149.518 Euro pentru sanatate si educatie in cadrul rundei de finantare „Implicat in comunitatea mea”

0

Fundația Vodafone România și Fundația PACT contribuie la educația și sănătatea categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România.

Fundația Vodafone România demarează un proiect pilot, derulat în parteneriat cu Fundația PACT, prin care investește 149.518 Euro în educația și sănătatea categoriilor defavorizate din șapte județe din sudul României.

1

București, 2 martie 2015 – Fundația Vodafone România demarează un program strategic prin care susține educația, sănătatea și serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orasele mici din România.

Prima etapă a acestui program este reprezentată de proiectul pilot “Implicat în comunitatea mea”, cu fonduri de 149.518 Euro, derulat în parteneriat cu Fundația PACT, ce implică o rundă de finanțare deschisă pentru proiecte comunitare din șapte județe: Argeș, Brăila, Buzău, Dolj, Galați, Mehedinți și Olt.

Grupuri de inițiativă, organizații comunitare și ONG-uri locale mici din comunități cu până la 30.000 de locuitori, din cele șapte județe menționate, vor putea aplica, pentru a obține finanțări de până la 7.000 euro pe proiect.

“Prin acest program strategic dorim să răspundem nevoilor locale de educație, sănătate și servicii sociale, în satele și orașele mici din întreaga țară. Vrem să îi ajutăm pe oamenii care trăiesc aici să își îmbunătățească atât propriile condiții de viață, cât și condițiile categoriilor defavorizate din localitățile lor. În primul pas al acestui program, alături de Fundația PACT, dorim să creștem amprenta implicării noastre în comunitățile din sudul țării. Ulterior, vom extinde, treptat, aria de acoperire a programului, la nivel național”, a declarat Angela Galeța, Director, Fundația Vodafone România.

“Fundația PACT și Fundația Vodafone România vor să lucreze în acele comunități unde există o serie de nevoi importante, iar finanțările oferite pot aduce un impact semnificativ. Credem în potentialul local și, mai ales, în oamenii din aceste comunități, care au idei și energie și vor să schimbe localitatea în care trăiesc, dar nu știu neapărat de unde să înceapă sau nu găsesc altfel resursele necesare”, a declarat Ruxandra Sasu, Director Executiv, Fundația PACT.

Proiectele depuse spre finanțare trebuie să conțină o componentă puternică de implicare a comunității și să se înscrie în unul dintre cele trei domenii de finanțare: educație, sănătate și servicii sociale. Durata de desfășurare a unui proiect poate fi de până la 7 luni, in intervalul 1 iulie 2015 – 31 ianuarie 2016. Aplicanții vor trimite, într-o primă fază, o scrisoare de intenție, prin care prezintă ideea de proiect, până la data de 30 martie 2015.

Mai multe informații despre condițiile de eligibilitate, criteriile de selecție și procesul de aplicare sunt disponibile în ghidul aplicantului, precum și în documentele aferente publicate pe website-ul www.pactpentrucomunitate.ro (secțiunea Proiecte/Runda de finanțare: Implicat în comunitatea mea), administrat de Fundația PACT.

pact9

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare este activă în domeniul dezvoltării comunitare în 19 județe din sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Credem că fiecare comunitate are curajul, încrederea și capacitatea de a avea un rol activ în a-și construi propriul viitor. De peste 12 ani, echipa noastră sprijină oameni cu inițiativă din comunitățile mici din sudul României să construiască o viață mai bună pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanță și finanțare. Cetățenii din aceste comunități formează organizații comunitare care identifică și mobilizează resurse și acționează local pentru a rezolva probleme cu care se confruntă ei înșiși și concetățenii lor.

Mai multe detalii despre proiectele Fundației PACT se regăsesc pe www.fundatiapact.ro și www.facebook.com/FundatiaPACT.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.