Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

132 de spectacole înscrise la preselecția festivalului naţional de teatru INDEPENDENT!

0

132 de spectacole din 14 orașe din întreaga țară s-au înscris la preselecția primei ediții a festivalului național de teatru INDEPENDENT care va avea loc la București în perioada 4 – 10 noiembrie 2013. Companiile de teatru independent care vor concura pentru a ajunge în fața publicului larg sunt din București, Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Timișoara, Sibiu, Constanța, Iași, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Ploiești și Piatra Neamț.

În următoarea perioadă, selecționerii vor viziona spectacolele astfel încât pe cele nouă scene neconvenționale sau independente din București vor ajunge cele mai bune producții de teatru independent din țară. Selecționerii pentru București sunt Anca Ioniță, Bogdan Budeș și Nicu Mandea, iar pentru producțiile din țară Ioana Moldovan, Ștefan Peca și Cristian Bajora. Lista finală cu cele 15 spectacole din competiție și spectacolele din off va fi anunțată la sfârșitul lunii octombrie.

Pe lângă aceste spectacole, festivalului național de teatru INDEPENDENT aduce în fața publicului și producţii internaţionale invitate, workshopuri diverse și dialoguri pe tema situaţiei teatrului independent din România. Astfel, timp de o săptămână, pe perioada festivalului, Bucureștiul se transformă în unica scenă a producțiilor de teatru independent din România.

Evenimentul se va încheia pe 10 noiembrie 2013 cu Gala de premiere a câştigătorilor care va oferi recunoaştere celor mai bune şi apreciate producţii, actori şi tineri profesionişti din țara noastră.

Scopul festivalului organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. Totodată, festivalul își propune să aducă teatrul independent mai aproape de public. Astfel, iubitorii de teatru din București și nu numai au ocazia timp de o săptămână să se bucure în spații neconvenționale de producții independente îndelung aplaudate pe scene din diverse colțuri ale țării.

 

festivalul national de teatru INDEPENDENT

Despre festivalului național de teatru INDEPENDENT

festivalul naţional de teatru INDEPENDENT este primul festival de teatru din România ce reuneşte artişti şi companii de teatru independent din întreaga ţară în spaţii culturale independente sau neconvenţionale. Timp de o săptămână, scoatem la lumină tot ce merită văzut.

Totodată, festivalul este un punct de întâlnire al comunităţii teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta şi un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producţii de gen.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.