132 de spectacole înscrise la preselecția festivalului naţional de teatru INDEPENDENT!

0

132 de spectacole din 14 orașe din întreaga țară s-au înscris la preselecția primei ediții a festivalului național de teatru INDEPENDENT care va avea loc la București în perioada 4 – 10 noiembrie 2013. Companiile de teatru independent care vor concura pentru a ajunge în fața publicului larg sunt din București, Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Timișoara, Sibiu, Constanța, Iași, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Ploiești și Piatra Neamț.

În următoarea perioadă, selecționerii vor viziona spectacolele astfel încât pe cele nouă scene neconvenționale sau independente din București vor ajunge cele mai bune producții de teatru independent din țară. Selecționerii pentru București sunt Anca Ioniță, Bogdan Budeș și Nicu Mandea, iar pentru producțiile din țară Ioana Moldovan, Ștefan Peca și Cristian Bajora. Lista finală cu cele 15 spectacole din competiție și spectacolele din off va fi anunțată la sfârșitul lunii octombrie.

Pe lângă aceste spectacole, festivalului național de teatru INDEPENDENT aduce în fața publicului și producţii internaţionale invitate, workshopuri diverse și dialoguri pe tema situaţiei teatrului independent din România. Astfel, timp de o săptămână, pe perioada festivalului, Bucureștiul se transformă în unica scenă a producțiilor de teatru independent din România.

Evenimentul se va încheia pe 10 noiembrie 2013 cu Gala de premiere a câştigătorilor care va oferi recunoaştere celor mai bune şi apreciate producţii, actori şi tineri profesionişti din țara noastră.

Scopul festivalului organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor. Totodată, festivalul își propune să aducă teatrul independent mai aproape de public. Astfel, iubitorii de teatru din București și nu numai au ocazia timp de o săptămână să se bucure în spații neconvenționale de producții independente îndelung aplaudate pe scene din diverse colțuri ale țării.

 

festivalul national de teatru INDEPENDENT

Despre festivalului național de teatru INDEPENDENT

festivalul naţional de teatru INDEPENDENT este primul festival de teatru din România ce reuneşte artişti şi companii de teatru independent din întreaga ţară în spaţii culturale independente sau neconvenţionale. Timp de o săptămână, scoatem la lumină tot ce merită văzut.

Totodată, festivalul este un punct de întâlnire al comunităţii teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta şi un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producţii de gen.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează