Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

125.000 lei oferiți de Fundația Orange pentru proiecte caritabile

0

Susține un ONG – 125.000 lei oferiți de Fundația Orange pentru proiecte caritabile coordonate de angajații Orange România

fundatia orange

Fundația Orange a desemnat câștigătorii concursului „Susține un ONG”, ce oferă fonduri pentru proiecte de filantropie propuse și coordonate de angajați ai Orange România. În cadrul programului, angajații au avut ocazia să propună proiecte în folosul comunității, în parteneriat cu o organizație non-guvernamentală din România, în domenii precum educație, cultură, protecția mediului, sănătate, dizabilități, dezvoltare rurală. Concursul a beneficiat de un buget în valoare de peste 125.000 lei şi proiectele vor fi implementate în perioada martie – octombrie 2014, iar angajații Orange vor avea rolul de coordonatori de proiect şi vor asigura legătura dintre fundație şi instituția parteneră.

Comitetul de selecție a proiectelor câștigătoare a fost format din: Dana Deac – Președinte al Consiliului Director al Fundației Orange, Amalia Fodor – Director al Fundației Orange, Mădălina Marcu – Director dezvoltare resurse ARC România, Cristina Bazavan – jurnalist și blogger, iar din partea Orange România: Mirela Bosoi – Head of Brand and Communication, Veronica Dogaru – Corporate Communications Manager și Irina Enache – membru în Forumul Angajaților.

Criteriile de evaluare a proiectelor au fost: relevanța, durabilitatea (rezultate concrete și sustenabilitate), impactul (număr de beneficiari), precum și contribuția financiară sau în natură a ONG-ului partener. Cele patru proiecte câștigătoare au demonstrat cel mai bine că propun o soluție realistă și eficientă de rezolvare a problemei existente, că sunt sustenabile pe termen lung și au un raport optim între bugetul solicitat și rezultatele estimate ale proiectului.

Fundația Orange va oferi fiecărui proiect câștigător o finanțare în valoare maximă de 32.000 lei,  pe care o va direcționa către organizația non-guvernamentală parteneră.

„Implicarea în proiecte caritabile și de voluntariat este deja o tradiție pentru angajații Orange România. Participarea la acest concurs reprezintă pentru ei ocazia de a lucra împreună cu organizația parteneră la propunere, pregătindu-se în acelaşi timp să devină coordonatori ai proiectului respectiv. În plus, câştigătorii simt o mare satisfacție datorită faptului că au ajutat organizațiile pe care le susțin să obțină finanțare.” a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundației Orange România.

Anul trecut, proiectele coordonate de angajați ai Orange România au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru un număr de peste 320 de beneficiari direcți și alți peste 550 de beneficiari indirecți.  Alexandru Iorga, unul din cei patru angajați care au câștigat la ediția din 2013 a acestui concurs  povestește despre experiența lui: „Proiectul “Speranța într-o viață mai bună” a însemnat pentru mine în primul rând bucuria de a ajuta persoane în dificultate. Am ajutat 65 de mame singure prin consiliere psihologică și juridică și prin seminarii de dezvoltare a abilităților de viață, iar o parte din ele au urmat cursuri de calificare profesională. Toate acestea mă încurajează să continui munca de voluntar și să revin cu proiecte la următoarele concursuri.”

În urma analizării proiectelor depuse anul acesta, au fost desemnați următorii câștigători:

Andrei Henciu, din departamentul Business to Consumer, cu proiectul „Educaţie pentru viitor”, în parteneriat cu Asociaţia Stea. Proiectul constă în crearea caravanei educative „Educalternativa” ce se va deplasa în zone defavorizate din județul Satu Mare pentru a realiza diferite activităţi cu copii şi cu părinţii acestora: alfabetizare, activităţi de cultură generală, jocuri educative, activităţi de animaţie socio-educativă, activităţi de dezvoltare a abilităţilor sociale, consiliere şi ateliere de educaţie parentală.

Proiectul „Împreună pentru viaţă”, în parteneriat cu Asociaţia Aripi Spre Viaţă din Bucureşti propus de Mihael Mircea din departamentul CRM And Business Intelligence Unit. Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți condițiile de tratare pentru copiii şi tinerii diagnosticați cu leucemie, cancere şi alte boli grave. Astfel, se va achiziționa o stație care cuprinde trei infusomate şi un injectomat pentru una din cele 6  rezerve sterile din cadrul secției de transplant medular pediatrie din Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni.

Dragoș Oboroceanu din departamentul Sales&Distribution cu proiectul „Fii activ, fii creativ!” în asociere cu Fundaţia Solidaritate şi Speranţă Iaşi, filiala Săvineşti. Prin intermediul acestui proiect se vor organiza cursuri de croitorie și antreprenoriat pentru persoane din categorii sociale vulnerabile din comuna Săvineşti şi 10 comune înconjurătoare şi se va înființa un atelier protejat de croitorie.

Andreea Popescu din departamentul Customer Service cu proiectul „Camera Multisenzorială pentru copiii cu dizabilităţi”, în parteneriat cu Asociaţia Pedia pentru sprijinirea copiilor cu deficienţe neuropsihomotorii, din Bucureşti. Scopul proiectului este achiziționarea unei camere de stimulare multisenzorială care creşte semnificativ ritmul de recuperare pentru copiii cu deficiențe neuropsihomotorii în cadrul terapiilor efectuate, în scopul integrării lor în societate.

În paralel cu concursul „Susține un ONG” pentru proiecte propuse de angajați ai companiei Orange, Fundația Orange derulează și concursul „Lumea prin culoare și sunet”, cu fonduri în valoare de 350.000 de euro, pentru proiecte propuse de organizații non-guvernamentale care au ca beneficiari persoane cu deficiențe de auz sau de văz. Ediția 2014 a concursului „Lumea prin culoare și sunet” este în prezent în desfășurare, iar proiectele câștigătoare vor fi anunțate în perioada următoare.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange desfăşoară proiecte de educaţie, cultură, sănătate şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere, ajutându-le să comunice şi să relaționeze, pentru a se integra în societate şi pentru a trăi mai bine.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.