Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

110 proiecte sociale înscrise în Campionatul de Bine

0

110 proiecte sociale înscrise în Campionatul de Bine, ediția a IV-a

Cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine – cea mai amplă competiţie dedicată finanţării organizaţiilor neguvernamentale prin intermediul donaţiilor individuale, se desfăşoară între 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017.

unnamed

În cadrul Campionatului de Bine, organizat de Bursa Binelui – singura platformă online din România unde donaţiile sunt necomisionate – au fost înscrise 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizaţii neguvernamentale din 23 de judeţe ale ţării, inclusiv Bucureşti.

Sferturile de Finală reprezintă prima etapă a competiţiei şi se desfăşoară în perioada 6-19 decembrie. În cadrul acestei etape, fiecare proiect trebuie să atragă suma de 300 de lei de la 5 donatori distincţi pentru a se califica în Semifinala Campionatului de Bine.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, cele mai multe iniţiative au fost înscrise în categoria Social – 40 de proiecte şi Educaţie – 34 de proiecte. Alte 15 proiecte vizează domeniul sănătăţii, 9 proiecte antreprenoriatul social, 6 proiecte domeniul culturii şi câte 3 proiecte dedicate drepturilor omului şi sportului.

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcţie de numărul donațiilor atrase și al numărului de donator distincți, premiile constând în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câştigător. În cadrul celor trei ediţii anterioare, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câştigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 45.000 Euro.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, în secțiunea dedicată Campionatului de Bine: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?StageId=9&editionId=5

***
Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.