Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

11 structuri de economie socială pregătite să aducă un impact pozitiv pentru comunitățile din județele Argeș, Brașov, Buzău, Ilfov și București

0

București, 26.11.2015 – a avut loc conferința de închidere a proiectului ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” prin care s-au creat 75 de noi locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile și s-au înființat 11 structuri de economie socială în regiunile București-Ilfov, Sud-Est, Centru și Sud-Muntenia.

DSC_9041

Proiectul s-a desfășurat în perioada octombrie 2014 – noiembrie 2015 și a reunit un parteneriat format din șase organizații non-profit din România și Grecia cu scopul de a crea noi servicii și oportunități de (re)integrare socio-profesională pentru persoane cu dificultăți de integrare pe piața muncii.

„Prin acest proiect am pornit de la expertiza variată a partenerilor care l-au inițiat, din dorința de a crea o sinergie care să producă impact pozitiv, prin antreprenoriat social, pentru grupurile țintă de beneficiari implicați. Ne aflăm acum într-un moment de sărbătoare, după un an de provocări diverse și uneori neașteptate. Avem unsprezece structuri de economie socială (SES) funcționale, care au fost gândite pentru a crea un microsistem în care să colaboreze. Avem echipe în fiecare SES care au învățat ce înseamnă să fii antreprenor, de la formarea echipei, la aspecte de producție și vânzare. Bineînțeles, ritmul de dezvoltare diferă: avem premianți care produc și vând de cinci luni deja și au reușit să își adapteze planul de afaceri la situația reală din piață. Există și echipe care au avut nevoie de o perioadă de testare mai lungă și doar recent au deschis larg porțile clienților. Suntem optimiști și avem încredere în toate echipele care s-au format prin acest proiect și vă invităm să le deveniți clienți fideli!” a declarat doamna Daniela Vișoianu, Vicepreședinte a Asociației C4C- Communication for Community în cadrul conferinței.

Cele unsprezece structuri de economie socială înființate sunt următoarele:

 • Sense4- Centrul de consiliere și terapie
 • 4+ Social Caffe- cafenea socială
 • Atelierul de ceramică- producție în serie mică de obiecte casnice din porțelan
 • O 9 Atitudine SRL- tipografie Braille pentru semnalistică
 • Ajută-ne să te ajutăm- platformă online de colectare a cotizațiilor membrilor asociației InfoCons
 • MamaPan- brutărie pentru produse de panificație cu maia naturală
 • RustiCar- producție și comercializare produse din lemn
 • RusitCom- comerț cu amănuntul pentru produse alimentare
 • Perform Media- activități de organziare evenimente și specifice agențiilor de publicitate
 • RomArtizanat- fabricarea de articole de îmbrăcăminte cu motive tradiționale românești
 • E-Vis Design- fabricarea și comercializarea de lumânări decorative

Grupul țintă al proiectului a fost format din 144 de persoane expuse situațiilor de excludere și marginalizare socială, între care persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, familii monoparentale, persoane afectate de sărăcie, care trăiesc din venitul minim garantat și tineri care provin din instituții de protecția copilului.

Asociațiile partenere în proiectul ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:

Asociația C4C – Communication for Community – www.c4c.ro

Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia – http://www.esamea.gr

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – http://www.protectia-consumatorilor.ro

Centrul Parteneriat pentru Egalitate – http://www.cpe.ro

Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă – http://irds.ro

Asociatia 4Career – http://4career.ro

Proiectul ‘S.E.S. — Să Evoluăm Sustenabil’ este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.