Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

11 august – Ziua Porţilor Deschise de pe şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu

0

Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Dunării de Jos Călărași, Muzeul Municipiului București, Muzeul Municipal Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea, organizează joi, 11 august 2016, Ziua Porţilor Deschise de pe şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi (Ediţia a XIV-a).

Afis_ZPD_SultanaMaluRosu_11.08.2016_MNIR

Începând cu ora 10:00, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală, ediţia a VII-a, în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind arhitectura preistorică, ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea cochiliilor de bivalve. Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Asociaţia Română de Arheologie, Muzeul Municipiului București, Primăria Comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi), Primăria Municipiului Călăraşi, Muzeul Municipal Călăraşi, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti.

Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana com. Mânăstirea, jud. Călăraşi, începând cu ora 10:00.

Sit arheologic Sultana-Malu-Roșu
Persoană de contact: Cătălin Lazăr
tel. 0757034070, e-mail: lazarc@arheologie.ro

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi
Persoană de contact: Valentin Parnic
tel. 0721022631, e-mail: vgumelnita@yahoo.com

Muzeul Municipiului Călăraşi
Persoană de contact: Florin Rădulescu
tel. 0726358872, e-mail: radulescu.florin@yahoo.com, radulescuflrn@yahoo.com

Muzeul Municipiului București
Persoană de contact: Theodor Ignat
Tel. 0724111009, e-mail: theodor_ignat@yahoo.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.