Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1000 de bătrâni singuri au retrăit atmosfera sărbătorilor în familie

0

1000 de bătrâni singuri au retrăit atmosfera sărbătorilor în familie București,  29  decembrie.

Și în  acest  an,  Asociația  Niciodată  Singur –  Prietenii  vârstnicilor  a  oferit,  cu  ajutorul  sponsorilor,  donatorilor,  al  voluntarilor și  al  partenerilor sărbători  fericite  pentru  vârstnicii  singuri.  Nu  mai  puțin  de  1000  de  vârstnici  singuri, izolați  sau  cu  o  situație  materială  precară  din  București,  Constanța,  Brăila,  Pitești și Ploiești  s-au  bucurat  de  cadouri,  tichete  sociale și pachete  de  alimente,  dar și de momente  speciale,  mese  festive și vizite  ale  voluntarilor  care le-au  readus  speranța și atmosfera de sărbătoare în case sau în căminele de bătrâni.

„Deși am avut o pată neagră pe inimă, ați reușit să mi-o înroșiți în câteva clipe. A fost cel mai frumos moment din viața mea”, a spus doamna Alexandrina Varvara din București la finalul  vizitei cetei  de  colindători  Niciodată Singur.

1

De  altfel,  mai  mulți  beneficiari  din București s-au bucurat de daruri și vizite de sărbătoare din partea voluntarilor chiar la ei  acasă.  Nici  bătrânii  din  căminele  din  capitală  nu  au  fost  uitați:  330  dintre  aceștia  au primit  daruri  de  la  MoșCrăciun și  au  participat  la  ateliere  interactive  specifice  sărbătorilor.

La acțiunile din cămine au contribuit și voluntarii Oracle România.  La Constanța,  echipele  locale  de  voluntari  au  avut  grijă  ca  cei  250  de  vârstnici  din  căminul  de  bătrâni  să  aibă  un  Crăciun  ca  acasă, într-un  eveniment  cu  daruri,  colinde și vizita lui MoșCrăciun. În  județul Brăila, 73  de  pachete  au  ajuns  cu  bine  la  vârstnicii  nevoiași,  iar  mulți  dintre acești,  alături  de  voluntari  au  participat  la  o  masă  festivă  în  familie,  organizată  pe 26 decembrie. Pe 27 decembrie și în București, 80 de voluntari și vârstnici s-au bucurat de atmosfera festivă a sărbătorilor, la un prânz special, organizat la  restaurantul Pescăruș.

La Ploiești, Moșul a sosit cu daruri pentru cei 50 de vârstnici ai Căminului Vasarely, dar și pentru beneficiarii de la domiciliu, iar la Pitești, alături de voluntarii Grupului CEZ în România, 180 de bunici de la Centrul de Îngrijire și Asistență Argeș au primit sărbătorile în atmosfera colindelor și a cadourilor, în cadrul proiectului de responsabilitate socialăși  voluntariat  corporativ  desfășurat  sub  umbrela  platformei  de  responsabilitate  socială Energie pentru bine. „Sărbătorile  sunt,  în  general,  un  moment  de  bucurie  în  familie.

Dar  pentru  mii  de  vârstnici  din  România  ele  sunt  doar  o  reamintire  dureroasă  că  sunt  singuri,  săraci și invizibili.  Alături  de  donatori,  sponsori și  voluntari  am  reușit  în  această  perioadă  să  le arătăm că nu au fost uitați, să le aducem spiritul de sărbătoare în căminele de bătrâni și bucuria unui Crăciun în familie. Pentru că împreună le putem oferi vârstnicilor din România  o  bătrânețe  demnăși  mai  frumoasă.”  a  declarat  Anca  Iosub,  director  executiv  al asociației.  Toate aceste acțiuni au fost posibile datorită generozității sponsorilor, a donatorilor și a partenerilor  asociației. Cei care doresc să susțină cauza vârstnicilor o  pot face  încăpână  în  ultima  zi  a  anul  prin  direcționarea  a  20%  din  impozitul  pe  profit  al companiei sau prin donații individuale.

Detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este o organizație non-profit înființatăîn decembrie 2015 cu sprijinul Fundației Principesa Margareta  a României și al  asociației franceze les petits frères des Pauvres, ONG cu o  experiență de 70 de ani  în asistența persoanelor   55+.   Asociația   Niciodată   Singur   luptă   împotriva   izolării   sociale,   a sentimentului  de  singurătate și  a  sărăciei  vârstnicilor  din  România  prin  mobilizarea voluntarilor și  a  comunităților  locale.  În  2016  au  beneficiat  de  suport  fizic,  moral și material 1050 de vârstnici din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.