100 de minute de inspirație, motivație și provocare

0

Conferința „Perfromanța nu are limite” – 100 de minute de inspirație, motivație și provocare

Fundația Licinium a organizat luni, 7 aprilie, la Teatrul Național București, conferința motivațională „Performanta nu are limite”. Aproximativ 150 de participanți au fost martori la poveștile și lecțiile de viață împărtășite de trei persoane cu handicap și un guest speaker.

imag.conferinta

“Performanta nu are limite” a adus în fața publicului oameni care au atins performanța prin înfrângerea unui handicap, pentru a demonstra că limitele se pot transforma în atuuri și pentru a transmite ideea de normalitate. Cuvintele cheie prin care speakerii motivaționali și-au clădit discursurile au fost: provocare, problemă, speranță, a prețui și a risipi.

Evenimentul a fost susținut de primul speaker motivațional cu handicap din România, Cosmin Jurcan, un reprezentant viabil al persoanelor cu dizabilități din România. Încă de la vârsta de 8 ani, Cosmin a luat problemele ca pe o provocare, descoperind, treptat, impulsul și pasiunea de a stârni curajul și ambiția în oamenii din jurul său.
„Pentru mine, o problemă este, de fapt, o provocare, iar provocarea este un dans. Refuzul este cea mai mare îmbrățișare pe care ți-o oferă viață!. Avem timp, însă trebuie să prețuim clipele înainte de a trăi, cu onestitate, și la intensitatea pe care o simți acum!”.

Tedy Necula, regizor de film și speaker în cadrul evenimentul, ne-a spus că nu există o rețetă despre cum să te bucuri de viață, ci “trebuie să te bucuri pur și simplu!”.

“Cum îți vorbești ție despre tine, de acolo vine validarea. Este importantă și cea din exterior, deoarece îți dă încredere în tine, însă validarea performanței începe din tine, tot singuri trebuie să vă validați drumul până la urma”.
Născut cu o dizabilitate fizică, Tedy Necula muncește în fiecare zi pentru a-și transforma visele în realitate și pentru a livra filme de calitate.

Mihaela Lulea a simțit discriminarea încă de la școală, însă a reușit, datorită sportului, să nu mai fie „fata cu handicap” sau „fata fără un picior”, ci acea persoană care a reușit prin propriile forțe să devină campioană europeană la paracanoe. În 2012, Mihaela a obținut două titluri importante la unul dintre cele mai grele sporturi pentru persoanele cu dizabilități, paracanoe: bronzul la Campionatul Mondial și aurul la Europene.

Ruxandra Dragomir, jucătoare profesionistă de tenis și guest speaker în cadrul conferinței, ne-a oferit o rețetă de succes, desprinsă din cea mai mare pasiune a sa: tenisul. Cuvintele „ghem”, „set”, „meci”, care o vor ghida toată viață, se traduc în primul pas, direcția și scopul atins. Prin perseverență și dăruire, Ruxandra a câștigat 9 turnee de tenis, ajungând numărul 15 mondial, în anul 1997.

Până la următoarea conferință, speakerii motivaționali ne-au dat teme pentru acasă: „Iti permiți luxul să ai probleme sau provocări?” și „Evalueaza-ți trecutul pentru a vedea cum trăiești în prezent și pentru a-ți creiona un viitor”.
Conferința „Performanta nu are limite” face parte dintr-o serie de seminarii motivaționale ce au scopul de a oferi o perspectivă motivațională asupra vieții și de a te provoaca să analizezi obiectiv cât de mult prețuiești clipele, cum poți să faci diferența prin exemplul vieții tale, ce înseamnă, de fapt, imposibil și câte dintre piedicile pe care le resimțim sunt obstacole ce pot fi depășite prin muncă și voință.

Următoarea conferință va avea loc în data de 5 mai.

Vă vom ține la curent cu mai multe informații pe pagina evenimentului.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.