Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100.000 euro! Au inceput inscrierile in Programul de Granturi “Raiffeisen Comunitati” 2016

0

Raiffeisen Bank lanseaza a sasea editie a Programului de Granturi “Raiffeisen Comunitati”, un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii in comunitatile in care banca isi desfasoara activitatea, cu un buget total de 100.000 euro. Este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, primul de acest gen derulat de o banca din Romania. Cele mai apreciate si sustinute 10 proiecte inscrise in program vor primi o finantare de 10.000 euro fiecare.

Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta) proiecte bune si de impact pentru comunitatile locale in care banca isi desfasoara activitatea.

Programul se deruleaza pe platforma Raiffeisen Comunitati, sectiunea “Program de granturi”- www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Aici se poate consulta regulamentul de desfasurare a programului, care contine etapele programului, criteriile de eligibilitate si selectie a aplicatiilor etc.

CARTON_RAIFFEISEN_1366x691px1

Concursul are loc in trei etape:

• depunerea propunerilor de proiect (1 iulie–1 august), prin completarea si trimiterea unui formular standard, disponibil online;
• evaluarea propunerilor de proiect eligibile (pana pe 31 august) de catre voluntari Raiffeisen Bank;
• votarea proiectelor finaliste – a celor mai apreciate 20 de proiecte ¬¬– de catre publicul larg (1–15 septembrie).
Proiectele propuse trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, printre care:
• zone de interventie/ domenii eligibile: educatie financiara, servicii sociale si de sanatate, ecologie urbana;
• bugetul solicitat sa fie de 10.000 euro (echivalent în lei);
• contributia organizatiei aplicante (din surse proprii sau alte surse de finantare) sa fie de minimum 20% din valoarea proiectului;
• rezultatele proiectului trebuie sa fie masurabile si de impact;
• proiectul sa se desfasoare in una dintre localitatile in care exista o agentie Raiffeisen Bank (http://www.raiffeisen.ro/retea-unitati);
• proiectul sa aiba o durata minima de 4 luni;
• proiectul sa fie demarat in perioada septembrie-decembrie 2016 (poate continua si anul urmator).

Noutatile fata de editiile anterioare ale programului sunt:

• Eligibilitatea propunerilor de proiect va fi realizata de specialisti de la Asociatia pentru Relatii Comunitare, in perioada 2–12 august.
• Doar proiectele declarate eligibile vor intra in a doua etapa, cea de evaluare (15–31 august).
• Cele mai apreciate 20 de proiecte (dupa evaluarea interna, de catre voluntari Raiffeisen Bank) vor intra in etapa finala (1–15 septembrie), cand vor fi supuse votului public.

Inscrierile propunerilor de proiect pot fi facute incepand de 1 iulie, pana pe data de 1 august 2016.

Intregul program se va incheia pe data de 15 septembrie 2016, cand banca va anunta cele 10 proiecte castigatoare care vor primi cate 10.000 de euro, in functie de numarul de voturi acordat de public.

Imagine-2-anunt-Raiffeisen-Comunitati_BlogFB_24iunie2016

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de peste 500 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 8.200 corporatii mari si medii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.