Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 motive să cumperi jucării din lemn pentru copiii tăi

0
  1. Nu au vârstă!

Jucăriile de lemn sunt “trendy” în felul lor și au fost “trendy” timp de zeci de ani, dacă nu chiar sute de ani. Pe vremea bunicilor și străbunicilor noștri procesul de invatare era susținut de jucăriile de lemn, astfel dezvoltând simultan inteligența, memoria, creativitatea, îndemanarea etc.

  1. Au rezistență!

Rezistente, fabricate din lemn de calitate, jucăriile de lemn sunt greu de stricat, în cel mai rău caz pot fi zgâriate. Daca dorești să investești în materiale educaționale pentru căminul tau, alege materiale care rezistă în timp și pot fi folosite de mai multe generații de copii.

  1. Cresc o dată cu ștrumful tău.

Cand investesti în jucării de lemn pentru educație, investești în jucării rezistente, nemuritoare care “cresc” odata cu strumful tău, adică pot fi utilizate în diferite etape de vârstă, cu diferite întrebuințări.

  1. Dezvoltă imaginația copilului

Posibilitățile de joacă cu jucăriile de lemn sunt atât de multe încât pot fi folosite de către copii de diferite vârste și diferite niveluri de dezvoltare. În cazul copiilor mici jucăriile de lemn vor antrena imaginația și coordonarea prin jocuri simple. Copiii mai mari pot încorpora jucăriile de lemn în scenarii de joacă mai complexe antrenând imaginația în contextul geometriei și al fizicii, ajutându-i să rezolve diferite probleme.

  1. Dezvoltă abilitățile cognitive

Strumful tau își folosește imaginatția pentru a crea prin joc scenarii cât mai reale, va încerca să copieze ceea ce vede în viața de zi cu zi. Cu siguranță copiii vor găsi o utilitate în jocul lor pentru fiecare jucărie de lemn pe care o au la îndemână. Astfel, ei dezvoltă o mare parte din abilitatile cognitive pe care le vor folosi în viitor în viața de zi cu zi.

  1. Susțin procesul de gândire

Spre deosebire de jucăriile clasice care redau sunete, jucăriile de lemn oferă copiilor posibilitatea de a-și crea propriile scenarii muzicale. Aceștia pot imita voci, efecte sonore sau alarme creându-și propriile interpretări ale lumii sonore.

  1. Încurajează socializarea

Datorită complexității lor, jucăriile din lemn pot să influențeze în mod pozitiv socializarea.

Jucăriile de lemn stârnesc curiozitatea copiilor, dezvoltă creativitatea acestora în timpul jocului și fără să-și dea seama încep să-și imagineze un joc nou impreună, socializând.

  1. Dezvoltă raționamentul copiilor

Jucăriile din lemn nu au voci sau părți electronice, care să sugereze copilului o anume utilizare. Copiii își vor dezvolta propriile raționamente în timpul jocului, folosind și asociind jucăriile, dupa dimensiuni, forme sau culoare.

  1. Sunt ușor de întreținut

Jucăriile din lemn sunt ușor de curățat, cele mai multe dintre ele având doar cateva piese și un finisaj bun. Dacă un copil le murdărește, pot fi foarte ușor curățate sau spălate astfel încât să fie pregătite pentru urmatoarea activitate educațională.

  1. Sunt mai sigure

Jucăriile din lemn nu au margini ascuțite și nu se pot sparge în bucăți mici, care să poate fi înghițite de copii.

Casuta pentru papusi

Despre Ștrumful Jucăuș

Magazinul online Ștrumful Jucăuș a fost creat în noiembrie 2016 de către Gabriela Culea și oferă îmbrăcăminte pentru copii între 0 și 24 luni, jucării educative și inteligente din lemn și fire naturale, jucării în stil Montessori, jocuri pentru mai multe categorii de vârste, accesorii pentru bebeluși, jocuri puzzle.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.