10 jocuri educative pentru învățarea prin joacă

0

Ștrumful jucăuș oferă 10 jocuri educative pentru învățarea prin joacă.

Învățarea prin joacă este o metoda foarte utilă, folosită în educația copilului deoarece joaca este o activitate distractivă pentru copil prin care se maturizează emoțional, dobândește încredere în forțele proprii și descoperă lucruri noi. Joaca este cea mai bună tehnică pe care părinții o pot folosi pentru a-l ajuta pe copil să învețe lucruri noi.

De-a lungul timpului, specialiștii în psihologia copilului și producătorii de jucării au creat jocuri educative adaptate mai multor categorii de vârstă, prin care copiii învață jucându-se. Jucăriile educaționale sau educative sunt folosite ca mijloc de educație mai ales a copiilor de vârste mici, școlari și preșcolari, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile intelectuale, creative, logice, lingvistice, emoționale și psihice.

Jucarii-8520

Pentru fiecare etapă a copilăriei și nivel de dezvoltare al copilului existaă o jucarie potrivita, astfel ca cel mic să-și dezvolte unele abilități specifice fiecărei vârste in parte. La magazinul online Ștrumful Jucăuș, pot fi găsite toate categoriile de jucării potrivite pentru principalele categorii de vârstă.

  1. Jucăriile pentru bebeluși pot fi zornăitoare – pentru a-i ajuta să facă legătura între acțiune (agitarea obiectului) și rezultat (sunetul obținut) sau muzicale – pentru stimularea simțurilor bebelușilor; Plușurile și jucăriile de apucat încurajează abilitatile motorii ale copilului.
  1. Jucăriile creative gen cărămizi din lemn de diverse forme geometrice colorate, construcțiile tip lego sau puzzle – dezvoltă abilitățile motorii ale copilului, precum și de recunoaștere a formelor deoarece acesta trebuie să le suprapună sau să le aranjeze în diferite forme. Sunt recomandate în special pentru vârstele cuprinse între 3-6 ani.
  1. Jucăriile Montessori sunt foarte simple și îl ajută pe copil să exploreze posibilitățile oferite de aceste jucării și să-i trezească interesul. Rolul acestor jucării este de a-i determina pe copii să-și creeze propriile jocuri și să le folosească în funcție de cunoștințele, interesul, curiozitatea și după nevoile sale. Aceste jucării necesită o activitate intelectuală din partea jucătorului și ajută copiii să dobândească o gamă variată de abilități: coordonarea mișcărilor ochi-mâini, creativitatea, viziunea spațială, gândirea logică, abilități motrice. Copiilor le plac aceste jucării, inventează noi jocuri cu ele, în timp ce se distrează și se dezvoltă armonios.
  1. Jocurile lingvistice – au un rol activ în îmbogățirea vocabularului celui mic și în dezvoltarea lingvistică a copilului; pot cuprinde jocuri amuzante cu ajutorul cărora copiii să învețe alfabetul într-un mod plăcut sau jocuri care îi ajută pe copii să-și largească cunoștințele, să-și dezvolte simțul de observație și gândirea logică, să facă raționamente și asocieri.
  1. Jucariile educative cu reguli sau jocurile de societate – sunt considerate punctul de plecare în procesul de socializare și disciplinare a copilului. Jocurile de societate dezvoltă spiritul de competiție și abilitățile sociale, în același timp cu îndemânarea participanților.
  1. Jucăriile tip instrumente muzicale – dezvoltă simțul ritmului muzical; Copiii pot învăța cu ușurință notele muzicale cu aceste instrumente muzicale care dezvoltă abilitățile și coordonarea micuților muzicanți.
  1. Jucăriile care stimulează petrecerea timpului în aer liber: mingile, tricicletele, bicicletele, coardă pentru sărit, formele pentru nisip, pistoalele cu apă etc. – sunt recomandate pentru copiii de toate varstele, deoarece orice copil sănătos are nevoie să petreacă timp în afara casei și să-și consume energia.
  1. Jucăriile care dezvoltă imaginația: creioanele colorate, creta colorată, plastilina etc. – sunt ideale pentru dezvoltarea imaginației copilului, deoarece el modelează sau desenează diverse obiecte și figurine.
  1. Jocurile în aer liber sau de călătorie: Micul spion, rațele și vănătorii, curse cu obstacole etc. sunt jocurile care integrează copiii în jocuri creative ce le consumă energia fizică sau intelectuală.
  1. Cărțile de povești dezvoltă creativitatea şi imaginaţia copilului, el putând să participe indirect la aventurile personajelor prezentate în paginile cărţilor. Copilul va putea să îşi imagineze cum arată personajele şi ce urmează să se întâmple în desfăşurarea acţiunii cărţii prezentate.

Despre Ștrumful Jucăuș

Magazinul online Ștrumful Jucăuș a fost creat în noiembrie 2016 de către Gabriela Culea și oferă îmbrăcăminte pentru copii între 0 și 24 luni, jucării educative și inteligente din lemn și fire naturale, jucării în stil Montessori, jocuri pentru mai multe categorii de vârste, accesorii pentru bebeluși, jocuri puzzle.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.