Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 ani de Noi Orizonturi!

0

Fundaţia Noi Orizonturi – 10 ani de excelenţă în dezvoltarea capitalului social în rândul tinerilor

Fundaţia Noi Orizonturi va sărbători, vineri 19 noiembrie, 10 ani de activitate prin evenimentul aniversar  „Fundaţia Noi Orizonturi – 10 ani de excelenţă în dezvoltarea capitalului social în rândul tinerilor”. Evenimentul va avea loc la Orange concept store, Calea Victoriei nr. 41, Bucureşti, începând cu ora 18.00.

Fundaţia Noi Orizonturi s-a dezvoltat foarte mult în acest deceniu de activitate – derulând unele dintre cele mai apreciate programe educative pentru tineri din ţară  – Programul IMPACT, Programul VIAŢA, şi programe solide de internship şi de „off campus” pentru studenţi de la universităţi din Statele Unite ale Americii (Gordon College, Calvin College, Northwestern College). Pentru toate eforturile şi rezultatele, Fundaţia a primit în cadrul Galei Premiilor în Educaţiei (2010), organizată de Fundaţia Dinu Patriciu, premiul II la „Secţiunea ONG-ul anului în domeniul educaţiei”.

Prin Programul IMPACT s-a lucrat direct şi pe termen lung cu peste 3600 de tineri din 161 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară IMPACT active la nivel naţional şi cu 200 de tineri la nivel internaţional: 12 cluburi în Honduras, două în S.U.A, două în curs de deschidere în Republica Moldova. Aceşti tineri extraodinari au reuşit ca numai în ultimii 2 ani să dezvolte din proprie iniţiativă 362 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii pentru 98.255 de beneficiari direcţi. Un rol substanţial în lucrul cu aceşti tineri i-au avut cei 524 de profesori voluntari şi alţi susţinători din cele 12 judeţe în care activăm: Iaşi, Roman, Vrancea, Constanţa, Călăraşi, Bucureşti, Galaţi, Mehedinţi, Timiş, Cluj, Hunedoara, Braşov.  Modelul de educaţie nonformală IMPACT este considerat de către Cathryn Thorup, specialist internaţional în educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (International Youth Foundation),  model de bună practică în acest domeniu. (http://www.noi-orizonturi.ro/new-horizons/about_uş/recomendations.asp?page=5 )

Prin Programul VIAŢA, utilizează educaţia prin aventură pentru a-i scoate pe participanţi din mediul lor obişnuit şi a le oferi activităţi cu un grad ridicat de provocare (cursul de frânghii la înălţime, căţărare pe stâncă, drumeţii, curse cu obstacole, orientare, etc). Peste 5000 de tineri au învaţat lucruri practice despre viaţă şi si-au însuşit valori şi comportamente pozitive în urma participării în cadrul programului VIAŢA.

La eveniment vor participa invitaţi deosebiti, care de-a lungul timpului au sprijinit activitatea fundaţiei, precum:  Dana Bates – directorul executiv şi fondatorul Fundaţiei Noi Orizonturi,  Anca Bahna, Director General MINI`S ACCESORII SRL, Andrei Popescu, Coordonator Program Tineret în Acţiune, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, si alumni ai programelor implementate de Fundaţia Noi Orizonturi în aceşti ani.

Prin acest eveniment aniversar, aducem împreună susţinători care au însoţit Fundaţia Noi Orizonturi de-a lungul acestor 10 ani, dar şi prieteni noi care doresc să se alăture proiectelor noastre viitoare. Credem că împreună putem să ducem mai departe misiunea de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor cu vârstă între 11 şi 19 ani, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Împreună putem inspira generaţii de copii şi tineri să acţioneze ca cetăţeni responsabili şi implicaţi în comunităţile în care trăiesc.

„Ne bucurăm că putem  sărbători alături de susţinătorii şi partenerii noştri rezultatele deosebite pe care le-am atins în ultimii 10 ani. Simţim într-adevăr că roadele muncii noastre au început să se vadă prin generaţii de tineri care au trecut prin programele noastre şi care ne sună sau ne scriu e-mailuri pentru a ne mulţumi pentru oportunităţile oferite – aceasta este cea mai mare răsplată pe care o putem primi şi care ne motivează zi de zi”. Diana Certan – Director Operaţional Fundaţia Noi Orizonturi.

Va aşteptăm aşadar la evenimentul „Fundaţia Noi Orizonturi – 10 ani de excelenţă în dezvoltarea capitalului social în rândul tinerilor”, să sărbătoriţi alături de noi vineri 19 noiembrie, ora 18.00, Orange concept store. Evenimentul va fi urmat la ora 20.00 de un cocktail pentru invitaţii noştri.

Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.rowww.tabara-viata.ro, www.viatacorporate.ro .

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.