10 ani de HIV. Viața mea.

0

Aveam 19 ani când am aflat că am HIV și nu mi-a venit a crede, pentru că nu știam absolut nimic despre acest virus, în afară de faptul că nu are tratament. Nu știam nici măcar că există seropozitivi în România.

Investigația medicală am început-o pentru că aveam toți ganglionii limfatici umflați, ceea ce însemna o infecție în tot organismul. Așa am început analizele: întâi la Spitalul de Urgențe Floreasca, apoi la Fundeni și într-un final la Victor Babeș. Unde diagnosticul real și final a fost pus: HIV.

Toata lumea mă stia ca o fată optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu deschisă, extrem de sociabilă și plină de viața! După ce am aflat, a urmat o perioada cam de 2-3 saptamani, în care activitatea preferata era plansul. Nu vroiam sa ies din casa și nu vroiam sa vad pe nimeni. Plangeam din orice și din nimic. Era de ajuns sa-mi aduc aminte ca nu voi mai avea o viața normala niciodata și cel mai important pentru mine, ca nu voi mai putea avea niciodata copii!

Am început tratamentul anti-retroviral, tratament pe care il continui și în momentul de fata. Am început sa primesc informatii despre virus: ce inseamna HIV/ SIDA, cum ataca organismul, cum tratamentul opreste virusul sa se extinda, cum pot sa îi protejez pe cei din jurul meu și cum pot să-mi trăiesc viața în continuare.

Povestea completa aici.

———————————————————————————————————————————-

Incluziunea persoanelor cu dizabilități începe în școală!

Anul acesta, competiția are cinci categorii de premiere: Oameni cu desăvârșire, dedicată persoanelor cu dizabilități care au avut împliniri remarcabile în context educativ, Angajatorii abilității, pentru angajatorii de pe piața liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilități în activitatea lor, Promovează abilitatea, dedicată ziariștilor și media care au prezentat corect și au susținut cauza persoanelor cu dizabilități, Porți deschise – pentru instituțiile și companiile care au înțeles că accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilități nu trebuie să rămână doar pe hârtie, și Școala tututor abilităților – pentru a premia eforturile unităților de învățământ de integrare a persoanelor cu dizabilități.

Propune un candidat pentru Gala Persoanelor cu Dizabilități

via www.incluziune.org

Declarăm deschise înscrierile pentru toate cele cinci categorii, înscrieri ce se vor încheia pe 10 noiembrie. Jurizarea are loc după data de 10 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități, care va avea loc în seara zilei de 29 noiembrie, și, în aceeași zi, printr-un comunicat de presă difuzat către media centrale și locale.

Publicul poate vota, în perioada 10 noiembrie – 25 noiembrie, numai pentru categoria “Oameni cu desăvârșire”. Candidatul cu cel mai mare număr de voturi va câștiga premiul de popularitate și va fi invitat să participe la Gala, alături de câștigătorii desemnați de juriu.

Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea și dedicarea lor, au realizări în domeniul respectiv.

Te invităm să-i privești pe cei cu dizabilități altfel decât ai făcut-o. Îndreaptă-ți atenția spre ceea ce pot face, spre ceea ce oferă și spre ceea ce ar putea deveni aceste persoane dacă ar avea sprijinul nostru real. Propune un candidat pentru categoriile de concurs și fii alături de noi în campania de schimbare a statutului persoanelor cu dizabilități.

Urmăriți-ne pe site-ul campaniei și în toate media partenere!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează