Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 de măști medicale vor fi distribuite vârstnicilor din Alba Iulia de către Fundația Comunitară Alba, cu sprijinul Kaufland România

0

Protejarea vârstnicilor în contextul pandemiei Covid-19 rămâne o preocupare importantă pentru Fundația Comunitară Alba, această categorie de vârstă fiind cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus. Pentru a le veni în ajutor și pentru a contribui la reducerea riscului de infectare, Fundația Comunitară Alba a achiziționat un număr de 10.000 de măști certificate ca dispozitiv medical, cu un nivel de protecție de peste 98%, care vor fi distribuite în perioada următoare vârstnicilor din Alba Iulia cu o situație socială sub medie.

Acest demers este sprijinit de Kaufland România, prin finanțarea acordată Fundației Comunitare Alba în cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”, prin care compania a susținut, de la debutul crizei sanitare, achiziționarea de alimente de bază, medicamente, materiale igienico-sanitare sau echipamente de care au nevoie sau pentru protecția albaiulienilor în vârstă și vulnerabili.

Fundația Comunitară Alba va anunța, în zilele următoare, condițiile și modalitatea prin care 400 de seniori din Alba Iulia vor intra în posesia pachetelor cu măști, fiecare pachet conținând 25 de măști medicale de protecție.

Într-o perioadă în care multe organizații neguvernamentale din România au dificultăți majore în a-și implementa programele și chiar în a-și asigura existența, Fundația Comunitară Alba a ales, de la începutul pandemiei, să facă orice efort este necesar pentru a ajuta comunitatea și în contextul crizei sanitare” – Dorin Sava, director executiv FCA.

Perioada pe care o traversăm este dificilă și nu o putem depăși cu bine decât fiind solidari. Kaufland se implică pentru că este și va rămâne în continuare parte a comunității.” – Anna-Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Alba Iulia, 16 octombrie 2020

Acest comunicat exprimă exclusiv opinia autorului, iar finanţatorii şi partenerii menţionaţi nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acest material.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.