Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 de elevi de gimnaziu și liceu vor avea acces la resurse de învățare digitale, printr-un proiect educațional susținut de OMV Petrom

0

În anul școlar 2019-2020, 10.000 de elevi din clasele VII-X, din peste 100 de instituții de învățământ din 13 județe1, vor avea acces gratuit la resurse de învățare practice și interactive, în format digital, pe teme de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională.

Activitățile educaționale se vor derula în școli și licee, sub îndrumarea profesorilor, în cadrul proiectului educațional Eu și viitorul meu!, pe baza kit-ului JA primit (ghid profesor, manuale elevi, auxiliare didactice, resurse digitale – exerciții, aplicații, studii de caz, teste de auto-evaluare etc.).

Astfel, elevii participanți vor avea ocazia să-și exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale şi profesionale, prin crearea unor contexte în care ei fac proiecții asupra viitorului.

În prezent, utilizarea tehnologiei și a instrumentelor digitale în școli este din ce în ce mai importantă pentru îmbunătățirea predării, învățării și evaluării, dar și pentru a contribui la apropierea școlii de viața reală și a pregătirii tinerilor pentru piața muncii și pentru tranziția mai ușoară de la școală la viață activă.

Pentru OMV Petrom, educația este una dintre cele mai importante direcții de implicare în societate. Pe lângă educația formală care este însușită la cursurile de la școală, elevii trebuie să dobândească cunoștințe de dezvoltare personală și cele specifice profilului la care studiază, atât de necesare pentru întregirea educației lor ca indivizi. De peste 10 ani susținem proiecte în acest sens și ne bucurăm mult când observăm că ni se alătură inițiativelor cât mai multe organizații. Împreună putem face mai mult, mai bine.” – Mona Nicolici, Head of Sustainability, OMV Petrom

Proiectul Eu și viitorul meu!, inițiat de Junior Achievement România și susținut financiar de OMV Petrom (prin programul RO SMART în Țara lui Andrei), oferă profesorilor și elevilor posibilitatea de a utiliza eficient tehnologia, parcurgând module JA learning by doing, simple, ușor de utilizat, pe o platformă digitală, și, celor mai active școli, posibilitatea de a câștiga dotări (tip smart classroom) pentru modernizarea spațiilor de învățare, care să le permită să continue să se implice în viitor în proiecte care au o componentă digitală și interactivă.

Platforma oferă un proces de învățare structurat step-by-step, care motivează utilizatorii să comunice și să lucreze în echipă și să dezbată idei și opinii despre conținutul învățat: inițierea și conducerea unei afaceri, cum pot economisi și cheltui inteligent banii, descoperirea și alegerea unei profesii în funcție de interesele, valorile și abilitățile personale.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 40 de ţări din Europa şi peste 100 de ţări din toată lumea derulează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi și 4.100 profesori din 1.700 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi prin susţinerea financiară a comunităţii de afaceri din Romania. Website: www.jaromania.org

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.