10.000 de calculatoare cu acces la internet din bibliotecile publice protejate de Bitdefender

0

Printr-un acord de parteneriat semnat la finalul anului trecut,  Bitdefender a donat licenţe Antivirus Free Edition către bibliotecile publice cuprinse în programul Biblionet, iar 10.000 de calculatoare cu acces la internet pentru utilizatori vor fi astfel protejate de ameninţările online. Donaţia permite utilizarea softului pe termen nelimitat şi acces la update-uri şi demonstrează dorinţa Bitdefender de  a sprijini sistemul de biblioteci publice din România.

În cadrul programului Biblionet specialiştii Bitdefender vor organiza cursuri şi seminarii pentru conştientizarea publicului larg asupra necesităţii securităţii datelor. În cadrul cursurilor cei interesaţi pot afla mai multe despre ameninţările informatice şi cum se pot proteja împotriva acestora.

“Suntem încântaţi de încheierea acordului cu Biblionet şi credem că este un rezultat al susţinerii reciproce în vederea atingerii performanţei şi excelenţei în educaţie. Majoritatea abonaţilor nu reuşesc să beneficieze din plin de rezultatele consilierii specializate în securitatea datelor. De aceea strategia de colaborare cuprinde mai multe direcţii precum organizarea unor competiţii, concursuri ce implică activ abonaţii bibliotecilor, cursuri şi seminarii privind securitatea datelor pentru cei interesaţi” a declarat Răzvan Vâlceanu, General Manager, Bitdefender România.

„Bitdefender Free Edition oferă un nivel de protecție foarte bun, este foarte intuitiv şi nu îngreunează utilizarea. Apreciem faptul că echipa tehnică a creat o aplicaţie dedicată care a făcut posibilă activarea unui număr important de licențe încă din faza de asamblare a computerelor, astfel contribuind la optimizarea întregului proces. Bibliotecarii sunt mulţumiţi de produs, iar noi suntem mândri că am putut facilita această colaborare pe termen lung”, a precizat Paul-Andre Baran, directorul programului Biblionet.

 

Despre Biblionet

Programul Biblionet – lumea în biblioteca mea este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti. Microsoft Corporation, partener al programului Global Libraries la nivel mondial, donează software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci. Programul are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru o perioadă de 5 ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Scopul său este de a asigura creşterea accesului românilor la informaţie, ajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea. Prin intermediul programului Biblionet, mai mult de 2.000 de biblioteci publice din România vor primi calculatoare pentru accesul publicului la Internet printr-un proces de selecţie competitivă şi peste 3.500 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţii.

Despre Bitdefender®

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Încă din anul 2001, Bitdefender este unul dintre liderii industriei de securitate, dezvoltând tehnologii inovatoare, multiplu premiate la nivel internaţional. În fiecare zi, Bitdefender protejează datele a peste 10 milioane de utilizatori individuali şi companii. Soluţiile Bitdefender se distribuie peste tot pe glob, printr-o reţea puternică de distribuitori.

Recent, compania a primit o serie de recomandări valoroase din partea unor publicaţii prestigioase din SUA şi Europa, printre care ConsumerSearch, Which?, Stiftung Warentest şi Taenk. Totodată, tehnologiile antivirus Bitdefender au obţinut rezultate superioare în cadrul testărilor specializate organizate de instituţii independente de profil, precum AV Test şi AV-Comparatives. Mai multe informaţii despre gama de produse Bitdefender sunt disponibile pe site-ul companiei. În plus, Bitdefender pune la dispoziţia utilizatorilor platforma Malware City, o resursă completă de informare şi formare în domeniul securităţii informatice.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează