Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 Iunie de Impact

0

1 iunie ALTFEL – EU SUNT DE IMPACT

Green Impact Baia Sprie – tineri voluntari în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi

Tineri din toată România, elevi de școală gimnazială și liceu, au sărbătorit ziua copilului altfel, în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel national. De 1 iunie, am sărbătorit faptul că tinerii şi copiii au un rol activ în îmbunătăţirea societăţii, au un cuvânt de spus şi pot fi implicaţi în decizii ce ţin de bunăstarea întregii planete. Astfel, în 19 județe tinerii din cluburile IMPACT (https://www.noi-orizonturi.ro/tineri/cluburile-impact/) au implementat la unison acțiuni civice pentru membri comunității lor.

Această zi nu a fost doar despre ziua copilului, ci mai degrabă despre implicarea fiecărui copil în comunitate şi în cele mai importante provocări ale planetei. Prin campania națională #eusuntdeIMPACT, copilul este cel care dă, nu este cel care primeşte. Am dat glas tinerilor spre a spune povestea mai departe și a arăta că acţiunile lor schimbă pas cu pas ţara într-un loc mai bun.

În acest context Clubul Green Impact Baia Sprie care activează la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, format din 20 de elevi de gimnaziu și liceu coordonați de liderii IMPACT, prof. Hitter Annamaria și prof. Sztrelenczuk Iolanda au combinat activitățile de serviciu în folosul comunității – implicându-se în organizarea COLOR-RUN-ului pentru copiii și tinerii din comunitate, organizând jocuri și prezentând realizărilor clubului printr-o expoziție foto.

Green Impact Baia Sprie este o familie diversă care prețuiește voluntariatul, colaborarea cu partenerii din comunitate și învățarea continuă.”

Clubul IMPACT Baia Sprie a derulat deja două proiecte de serviciu în folosul comunităţii: „Trasee cu IMPACT” și „Comoara cu povești”, proiecte de suflet prin care s-au format ca echipă, iar tinerii şi-au dezvoltat abilități care le vor fi de folos în viață. Clubul face parte din reţeaua naţională de Cluburi IMPACT a Fundaţiei Noi Orizonturi. La nivel naţional şi international peste 150 de cluburi IMPACT fac parte din reţeaua naţională, în timp ce peste 500 de cluburi sunt deschise în 24 de ţări din Europa, America, Asia sau Africa.

Tinerii şi profesorii din cadrul cluburilor se întâlnesc săptămânal pentru a dezvolta proiecte în folosul comunităţii. Printre abilităţile dezvoltate se numără antreprenoriatul, gândirea critică, valori proprii, iar învăţarea este interactivă şi conectată la realitate.

Mai multe detalii despre activităţile clubului

https://web.facebook.com/Green-Impact-Baia-Sprie-196116531023782/

Despre Fundația Noi Orizonturi

De 18 ani Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România, să susțină organizaţii din alte 24 de ţări și să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Fundația Noi Orizonturi aduce o perspectivă nouă școlilor – ca spațiu al colaborării între diferiți membri ai comunității pentru a răspunde mai bine nevoilor copiilor. Pentru mai multe detalii: https://www.noi-orizonturi.ro/

Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii- liderii schimbării în Agenda 2030” implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat prin proiectul “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021, co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Fingo din Finlanda, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND (România), platforma CROSOL (Croația) și Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare – CONCORD.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.