Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii invata, utilizand resurse online, sa ia decizii pentru viitorul lor financiar

0

Junior Achievement și KRUK România derulează a treia ediție a proiectului de educație financiară „Credite inteligente”.

  • 1.500 de liceeni învață, prin studii de caz și cu ajutorul voluntarilor KRUK România, cum să evalueze corect situațiile care implică împrumuturi financiare și cum să ia decizii financiare în viitor.

  • Ediția din acest an include resurse de învățare digitale interactive.

1.500 de liceeni din 20 de localități participă în acest an la proiectul „Credite inteligente”, derulat de Junior Achievement cu sprijinul KRUK România. Ei parcurg exerciții și studii de caz care îi ajută să înțeleagă importanța unui comportament financiar responsabil.

Cum și când utilizăm serviciile financiare? Cât de oportună este alegerea unor servicii financiare? – sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii învață să răspundă pentru a putea lua decizii financiare corecte. Ghidați de profesori și voluntarii KRUK, elevii dobândesc cunoștințe specifice și abilități pentru gestionarea eficientă a bugetului personal, în special a cheltuielilor și datoriilor.

Este un proiect util liceenilor, în care m-am implicat cu dorința de a contribui la educarea tinerei generații. Ca voluntar, am putut împărtăși aspecte importante din viața reală, iar acesta este un instrument de învățare foarte eficient, care completează experiența școlară și care vine cu un proces de conștientizare, în timp, a realităților sociale și economice.Florin Cozma, HR Consultant KRUK România, voluntar în cadrul proiectului.

Ediția din acest an a proiectului aduce o abordare integrată în care elevii au acces la resurse educaționale digitale interactive – conținuturi video și exerciții cu feedback imediat. Acestea vor fi completate, până la finalul anului, prin activități la clasă și acțiuni de tip job shadow, care familiarizează elevii cu actualele locuri de muncă din domeniul financiar.

Consider că este un avantaj să particip la astfel de activități; mi-am dat seama că am destul de puține informații din domeniul financiar și despre modul în care pot fi puse în practică. Exemplele oferite de voluntarii KRUK sunt foarte utile și pot spune că acum înțeleg mai bine importanța planificării viitorului meu. elev participant la proiect

Prin intermediul acestui proiect, peste 3.000 de liceeni au beneficiat până acum de educație financiară learning by doing în cadrul școlii, iar 90% dintre ei ar recomanda oricând un astfel de program colegilor sau prietenilor.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență.

Despre KRUK România

KRUK România este membră a Grupului KRUK și a fost înființată în anul 2007. Grupul KRUK este liderul pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale, iar în România este, de asemenea, unul dintre liderii de piață. Grupul KRUK desfășoară în prezent operațiuni în 7 ţări europene: Polonia, România, Cehia, Slovacia, Germania, Italia şi Spania. Compania KRUK S.A. a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia în anul 2011.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.