Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1.250 de copii au fost implicați în proiectele de educație ale Sodexo și Stop Hunger, în 2015

0

Sodexo desfășoară trei proiecte de încurajare și susținere a educației: „Adoptă o Familie”, „Dăruiește un început de an școlar fericit!” și „Mănânc sănătos la școală”.

Angajații și partenerii Sodexo care s-au alăturat proiectelor au voluntariat peste 1.550 de ore.

Mananc sanatos la Scoala_Sodexo_2015 (3)

BUCUREȘTI, 17 decembrie 2015 – Peste 1.250 de copii au fost implicați în 2015 în proiectele de încurajare și susținere a educației desfășurate de Sodexo România: „Adoptă o Familie”, „Dăruiește un început de an școlar fericit!” și „Mănânc sănătos la școală”. Acțiunile sunt parte a programului global de responsabilitate socială „Better Tommorow Plan”, prin intermediul căruia Sodexo contribuie la dezvoltarea economică, socială și de mediu a comunităților, regiunilor și țărilor în care compania operează.

„Vom continua să dezvoltăm aceste inițiative de sprijin a categoriilor defavorizate, promovând importanța educației, de la cea școlară, și până la educația pentru nutriție, ca element esențial în dezvoltarea comunităților”, declară Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România. „Inițiativele Sodexo sunt valoroase pentru că oferă și altor companii și angajaților acestora oportunitatea de a se implica în acțiuni de sprijinire a copiilor. Comunitatea pe care am creat-o în proiectele Sodexo este specială, oameni deosebiți se alătură acestor inițiative, având încredere în ele și în faptul că ajutorul oferit este utilizat în beneficiul copiilor.”

De la începutul anului, angajații și partenerii Sodexo România au contribuit în cadrul acestor proiecte cu peste 1.550 de ore donate.

Adoptă o Familie: 25 de copii sunt sprijiniți pe termen lung să nu abandoneze școala

Prin proiectul „Adoptă o Familie”, Asociația Stop Hunger, cu susținerea Sodexo și a altor companii partenere, își propune să sprijine copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala, oferindu-le acestora  atât sprijin material, cât și oportunitatea de a învăța despre cariera pe care o pot urma prin sesiuni de mentoring și coaching. În prezent, 25 de copii fac parte din program.

Aceștia primesc de la companiile care îi sprijină o bursă lunară de aproximativ 80 de euro, pe care părinții sau tutorii acestor sunt încurajați să o utilizeze exclusiv pentru hrana sau alte nevoi de strictă necesitate ale copiilor, precum haine sau rechizite școlare.

În perioada 2012-2015, 53 de copii din 10 județe au fost ajutați în cadrul proiectului „Adoptă o Familie”. Dintre aceștia:

  • 10 au fost admiși la liceu
  • 2 sunt în prezent studenți
  • 2 au fost sprijiniți să urmeze cursuri de calificare postliceale și au în prezent un loc de muncă

Dăruiește un început de an școlar fericit!

 

Peste 500 de copii din medii defavorizate au primit ghiozdane noi cu toate rechizitele necesare, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul campaniei „Dăruiește un început de an școlar fericit!” desfășurată în intervalul septembrie – octombrie. Campania a fost coordonată de Sodexo în parteneriat cu „Asociația Stop Hunger”, WFMC și Fan Courier și a implicat mobilizarea unui număr impresionant de angajați din companii care au contribuit și ei cu donații. Această inițiativă a fost printre cele trei proiecte nominalizate la Gala Camerei de Comerț Franceze (CCIFER) 2015 la secțiunea Responsabilitate Socială.

Mănânc sănătos la școală

În parteneriat cu studenții la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Sodexo România a implementat programul de educație pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, adresat elevilor din clasele 0 – XII, în cadrul căruia 700 de copii au fost învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală. Acest program continuă acțiunile Sodexo de promovare a unui stil de viață echilibrat.

Donații de alimente

Sprijinirea familiilor aflate în dificultate inclusiv prin donații de alimente de strictă necesitate va continua să fie una dintre direcțiile prioritare în proiectele Sodexo și Stop Hunger. Pe 18 decembrie, 100 de familii aflate în dificultate și care au în îngrijire copii sau adulți care suferă de boli incurabile vor primi pachete cu alimente. Acțiunea este desfășurată în parteneriat cu Centrul de Îngrijirile Paliativă HOSPICE Casa Speranței din București.

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 734 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

–           Beneficii pentru Angajați:

–           Programe de Incentivare

–           Beneficii Publice

–           Servicii de alimentație/catering

–           Managementul facilităților

 

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia, Franța și este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de țări cu 420.000 de angajați care împărtășesc aceeași pasiune de a oferi servicii.

Avem încrederea că o bună calitate a vieții sporește satisfacția şi motivația indivizilor, jucând astfel un rol important în performanța organizațiilor care sunt partenerii noștri strategici.

Sodexo în lume – Cifre cheie

  • 18 miliarde de euro cifră de afaceri
  • 420.000 de angajați
  • 80 de țări
  • 32.700 de puncte de lucru
  • 75 de milioane de consumatori zilnic

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.