1.000 de copii din 26 de comunitati defavorizate din intreaga tara i-au trimis scrisori lui Mos Craciun prin Fundatia Vodafone Romania

0

1.000 de copii din 26 de comunitati defavorizate din intreaga tara i-au trimis scrisori lui Mos Craciun prin Fundatia Vodafone Romania

In cadrul caravanei „Scrisori pentru Mos Craciun”, derulata in fiecare an de Fundatia Vodafone Romania, 1.000 de copii aflati in centre sociale si de plasament din 26 de comunitati defavorizate din intreaga tara si-au pus pe hartie dorintele pentru cadourile pe care le asteapta anul acesta de Craciun. Pentru a strange toate cele 1.000 de scrisori, echipa caravanei a parcurs aproape 4.000 de km in doua saptamani, trecand prin Bucuresti si 16 judete ale tarii – Buzau, Arges, Ilfov, Cluj, Bihor, Alba, Constanta, Vrancea, Bacau, Iasi, Botosani, Suceava, Timis, Gorj, Tulcea si Prahova. Judetele de unde au fost colectate cele mai multe scrisori sunt Constanta, Iasi si Cluj.

Harta Scrisori pentru Mos Craciun 2017

„Eu imi doresc un flaut pentru ca imi place sa cant”, scrie o fetita in mesajul ei catre Mos Craciun. „Eu fac gimnastica ritmica si am nevoie de un costum rosu”, ii transmite o alta fetita.

Aflat la a opta editie, programul national „Scrisori pentru Mos Craciun” s-a extins de la an la an, prin parteneriate derulate cu organizatii neguvernamentale din toate regiunile tarii, acoperind tot mai multe comunitati defavorizate. Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a reusit sa adauge inca opt comunitati pe harta caravanei, fata de 2016, numarul copiilor care i-au scris Mosului crescand cu 400, comparativ cu anul trecut.

Scrisorile colectate de fundatie vor fi scanate si incarcate intr-o aplicatie special creata pentru acest program, astfel incat sa poata fi citite de voluntarii programului. Din 2010, anul in care a fost lansata, pana acum, caravana „Scrisori pentru Mos Craciun” a strans scrisori de la 3.100 de copii din medii defavorizate din toata tara.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.