1.000.000 de puieți plantați – povestea continuă

0

Peste 1.000.000 de puieți au fost plantați cu ajutorul voluntarilor de către inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România”. Acțiunile din această toamnă au contribuit la această reușită.

Chiar dacă seceta din acest an a determinat amânarea unor acțiuni programate în această toamnă, echipa organizatorică a reușit să organizeze împăduriri noi sau completări ale unor plantații existente în localități din 9 județe ale României. 2.200 de voluntari au plantat aproape 73.000 de puieți pe o suprafață de 13,5 hectare în următoarele localități: Roșia Montană și Abrud (jud. Alba), Scorțoasa (jud. Buzău), Vidra și Câmpeni (jud. Cluj), Constanța (jud. Constanța), Șotânga (jud. Dâmbovița), Mârșani (jud. Dolj), Comana (jud. Giurgiu), Tătaru (jud. Prahova), Sînmihaiu Român (jud. Timiș) și Broșteni (jud. Vrancea).

Pe măsură ce se apropie de stadiul de masiv, plantațiile noastre au tot mai puțină nevoie de ajutor. Câteva dintre ele deja sunt păduri. Am ajuns la finalul celui de-al nouălea an de plantări și la un milion de puieți plantați, ceea ce ne bucură, ne dă încredere dar ne responsabilizează și mai mult. Și noi creștem cu fiecare an care trece și avem ca țintă propria noastră ”stare de masiv”, una în care să fim cu toții pe deplin conștienți de importanța pădurilor și de rolul lor în viața comunităților umane”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei naționale de voluntariat Plantăm fapte bune în România.

De asemenea, patru dintre acțiunile din acest an au făcut parte din programul „Spre plantarea ZERO WASTE” – strategia pe termen mediu prin care echipa organizatorică își propune să reducă deșeurile generate în timpul plantării. Cu ajutorul voluntarilor plantatori, deșeurile au fost colectate separat, pe 5 fracții, dintre care 4 au avut destinația: reutilizare, reciclare și compost.

Partenerii naționali ai „Plantăm fapte bune în România” sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman.

Alături de ei, susțin financiar inițiativa CELCO, FAN Courier, OMV Petrom, SIXT, UniCredit Consumer Finance, Unilever și Wipro.

Au participat cu voluntari la acțiunile din această toamnă: Adobe, Allianz Services, Amgen, Barlinek, BearingPoint, BNP Paribas, Cargill, ADM Central Europe Technologies, DTO, Genpact, KPMG, Lagardere Travel Retail, LIDL, Luxoft, Microsoft, Mars România, Mindit Consulting, Novomatic, NTT Data Services, Philip Morris România, Secure Works și Sky Tower.

Sprijină cu produse și servicii: Coca-Cola HBC, Forest Design, Holland Farming, Renania și Yusen Logistics.

Partenerii locali ai acțiunilor sunt: Continental, Daikin, Dynata, Flex Foundation, Hella, JTI, Litens și Mewi.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.