Anticoronavirus - exemple de implicare social─â ╚Öi solu╚Ťii pentru gestionarea pandemiei

­čôú cemafac.ro este live!

0

cemafac.ro, a doua solu╚Ťie din ecosistemul de 6 solu╚Ťii digitale de lupt─â contra efectelor COVID-19, a fost lansat─â de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â

Vrem s─â facem lucrurile mai simple pentru noi to╚Ťi.┬áCemafac.ro┬áeste un ghid cu reguli de interac╚Ťiune, ac╚Ťiune ╚Öi comportament, recomandate ├«n aceast─â perioad─â de criz─â ├«n care ne confrunt─âm cu r─âsp├óndirea foarte rapid─â a infec╚Ťiei cu coronavirus. Vrem s─â aducem mai aproape de voi regulile de baz─â recomandate de autorit─â╚Ťi de la care este indicat s─â nu ne abatem ├«n aceast─â perioad─â.

cemafac.ro┬áeste un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organiza╚Ťie neguvernamental─â independent─â, neafiliat─â politic ╚Öi apolitic─â. Proiectul este realizat ├«n cadrul Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â.

cemafac.ro┬áeste un ghid simplu ╚Öi practic bazat pe scenarii posibile prin care popula╚Ťia Rom├óniei poate trece. Aceast─â platform─â te va ghida prin situa╚Ťii variate ╚Öi te va aduce mai aproape de m─âsurile recomandate de autorit─â╚Ťi pentru o mai bun─â protejare a ta, a familiei ╚Öi a comunit─â╚Ťii tale ├«n aceast─â situa╚Ťie de urgen╚Ť─â.

O func╚Ťie important─â a solu╚Ťiei┬ácemafac.ro┬áeste┬áchestionarul┬áde evaluare simptome dezvoltat ├«n parteneriat cu DSU, pentru a identifica gradul de risc propriu ├«n ideea de a vedea ce pa╚Öi ai de urmat mai departe, ├«n func╚Ťie de starea ta de s─ân─âtate ╚Öi de ac╚Ťiunile ├«ntreprinse ├«n ultima perioad─â. Alte sec╚Ťiuni din website-ul┬ácemafac.ro┬átrateaz─â subiecte precum┬áTransmitere ╚Öi simptome, Cum ne protej─âm, Adaptare ╚Öi rezisten╚Ť─â c├ót ╚Öi informa╚Ťii folositoare┬áPentru cei care ofer─â ajutor.

Informa╚Ťiile publicate pe┬ácemafac.ro┬áreprezint─â sursa oficial─â de informare pentru public ╚Öi reprezentan╚Ťii media, elaborat─â ├«n parteneriat cu Guvernului Rom├óniei prin Autoritatea┬ápentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ╚Öi referire la situa╚Ťia ├«n plin─â desf─â╚Öurare, cauzat─â de r─âsp├óndirea infec╚Ťiei cu Coronavirus (COVID-19).

Proiectul┬ácemafac.ro┬áeste a doua solu╚Ťie lansat─â, parte dintr-un ecosistem de ╚Öase solu╚Ťii digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit s─â lupte cu efectele COVID-19. Al─âturi de┬ádatelazi.ro┬á╚Öi┬ástirioficiale.ro, proiectul┬ácemafac.ro┬ácompleteaz─â ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei ├«n Rom├ónia.

Proiecte Code for Romania contra efectelor COVID-19

Celelalte solu╚Ťii digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Agen╚Ťia de Digitalizare a Rom├óniei care urmeaz─â a fi lansate ├«n zilele imediat urm─âtoare sunt:

  • stamacasa.ro┬áeste o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi facilit─âm astfel o evaluare constant─â a situa╚Ťiei, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru autorit─â╚Ťi;
  • datelazi.ro┬áeste locul unde vei afla dimensiunea corect─â a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale, diminu├ónd panica ╚Öi dezinformarea prin stimularea transparen╚Ťei;
  • rohelp.ro┬á┬áeste o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia se va putea face colectarea coerent─â ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pus─â la dispozi╚Ťie.
  • diasporahub.ro┬áeste platforma digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi vom facilita o evaluare constant─â, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor rom├óne ├«n ╚Ťara de re╚Öedin╚Ť─â.

Pe l├óng─â cele ╚Öase solu╚Ťii identificate care se afl─â deja ├«n dezvoltare spre a fi lansate s─âpt─âm├óna aceasta, exist─â ├«n analiz─â ╚Öi prototipare alte solu╚Ťii care vor lupta ├«n mod eficient ╚Öi strategic cu efectele produse de COVID-19.

Mul╚Ťumim┬áING Bank,┬áFunda╚Ťia Vodafone Rom├ónia┬á╚Öi┬áRomanian American Foundation┬ápentru sprijinul oferit proiectului Code for Romania Task Force.
Protejati-va pe voi și pe cei din jur!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informa╚Ťie ╚Öi educa╚Ťie pozitiv─â, Rom├óniaPozitiv─â.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre Rom├ónia de la peste 30 de autori ╚Öi colaboratori ├«nc─â din 2006. Sus╚Ťinem ╚Öi programe educa╚Ťionale ├«n diverse tematici ╚Öi am lucrat cu aproape 10 000 de participan╚Ťi ├«n ultimii 20 de ani. La acest cont de autor public─âm articole, comunicate de pres─â, opinii ╚Öi imagini pe care le primim de la colaboratori ╚Öi parteneri, dar select─âm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim s─â promov─âm pe platforma noastr─â. De Bine despre Rom├ónia.

Comenteaz─â

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.