Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Experimentul timp“, film educational pentru copii

0

Filmminimo este un proiect educațional, realizat de tineri cineaṣti care îṣi propun să creeze filme scurte pentru copii. Proiectul audiovizual sprijină părinții ṣi profesorii în educația copiilor, ajutându-i să țina pasul cu evoluția tehnologică ṣi cu evoluția spirituală spectaculoasă a copiilor, datorată fluxului enorm de informații la care au acces.

Filmminimo adresează preṣcolarilor ṣi ṣcolarilor o serie de filme de ficțiune, cu poveṣti ṣi personaje care urmăresc teme din programa ṣcolară ṣi oferă o perspectivă incitantă asupra învățatului, înlocuind obligația „ṣcolarească” a studiului cu bucuria noilor descoperiri.

Lansarea oficială FILMMINIMO, are loc pe data de 19 februarie 2011, la ora 11.00, la Libraria Cărtureṣti din strada Arthur Verona nr. 13-15.

Sursa: comunicatedepresa.ro

FILMMINIMO lansează primul film educațional „Experimentul timp “

„Experimentul timp” poate fi folosit atât în orele de cunostera mediului, cât si în cele de matematică, pentru captarea atenției, dar si pentru demonstrarea succesiunii orelor, zilelor, săptămânilor, lunilor si anotimpurilor. Personajele sunt plăcute, apropiate vârstei celor cărora se adresează filmul. Activitățile programate în timpul săptămânii sunt educative. Modul de concepere a intrigii si de construcție a acțiunii este incitant, ceea ce stârneste interesul si captează atenția copiilor. Comisia de avizare a Ministerului Educatiei Cercetării Tineretului si Sportului

Proiectul aduce la un loc trei tipuri de învățare, toate esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: educația formală, non-formală ṣi informală. Alegerea temelor se face în raport cu dificultatea pe care o întâmpină copiii în înțelegerea respectivelor subiecte din cadrul învățământului formal ṣi în funcție de diferite categorii de vârstă: 3-5 ani, 6-8 ani, 9-12 ani.

Temele sunt introduse prin informații care să ajute firul narativ. Pentru a explica importanța ṣi utilitatea cunoaṣterii acestor informații, ele sunt integrate în viața ṣi preocupările personajelor din film.

Ministerului Educației ṣi Cercetării recomandă primul film, “ Experimentul timp” , cu tema educațională Timpul,  copiilor cu vârste între 5 ṣi 8 ani. Este un film de 15 minute, în care doi frați caută semnificația timpului, sperând să poată transforma vara în iarnă. În căutarea lor, cei doi copii, Clio ṣi Tom, află informații de bază despre timp, explicate prin analogii cu fenomene ṣi acțiuni din viața lor obiṣnuită.

Ca formulă educațională, filmul este, în general, prezent sub formă de documentar, o formulă menită să aducă, în plus față de manuale, imagini în miṣcare ṣi, implicit, să sporească uṣurința receptării. Dincolo de imagini ṣi conținut educațional, un factor esențial pentru sporirea receptivității față de noi informații este povestea. Filmul artistic se foloseṣte de narațiune ṣi, invitând spectatorul în lumi fascinante, îl poartă în direcția dorită. Poveṣtile sunt călătorii emoționante care implică ṣi stimulează imaginația.

Realizatorii proiectului Filmminimo sunt Cristina Iliescu ṣi Stanca Radu, regizori de film. Filmele realizate de ele au fost prezente în festivaluri de film precum Cottbus, Anonimul, CinemaIubit, Next, DAkino, TIFF.  Actorii sunt în cea mai mare parte copii. Întreaga echipă este alcătuită din profesioniṣti din lumea filmului, care îṣi doresc să influențeze pozitiv zona educațională.

Lansarea oficială FILMMINIMO, are loc pe data de 19 februarie 2011, la ora 11.00, la Libraria Cărtureṣti din strada Arthur Verona nr. 13-15.

DVD-ul cu filmul “Experimentul timp” se găseṣte în ṣcoli ṣi grădinițe, în Libraria Cărtureṣti ṣi pe site-ul proiectului,  filmminimo.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.