Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Vrem ca marile companii sa se implice mai mult in viata comunitatilor.”

0

Bilant public al Responsabilitatii Sociale.

Vrem ca marile companii sa se implice mai mult in viata comunitatilor. Insa implicarea lor depinde in primul rand de modul in care noi, consumatorii, le cerem asta. De aceea, va invitam pe toti cei care aveti un blog – si sunteti deci niste lideri de opinie pentru cititorii vostri – sa realizati un Bilant public al Responsabilitatii Sociale.
via responsabilitatesociala.ro
Va invitam sa le spuneti companiilor ce credeti despre modul in care s-au implicat in 2010, dar si ce asteptari aveti de la ele in 2011. Vrem sa le aratati care sunt cauzele pe care vreti sa le finanteze, dar si cum sunteti dispusi sa le stimulati. Mesajele voastre vor ajunge la responsabilii de CSR din companii, iar echipa noastra le va reaminti despre ele, pe tot parcursul anului.

Actualul Bilant este la a treia editie (vezi si: Bilantul pe 2008, Bilantul pe 2007).

Partener media:

Ai un blog? Participa si tu la Bilant!

Daca ai un blog, te invitam sa scrii un post, in care sa raspunzi la cele 4 intrebari de mai jos:

  1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
  2. In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?
    (te poti referi atat la ce au facut bine, cat si la ce au facut gresit sau la ce nu au facut, desi ar fi trebuit)
  3. Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?
    (te poti referi la: cauzele pe care vrei sa le sustina, modul in care ar trebui s-o faca etc.)
  4. Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?
    (in contextul crizei economice, ne intereseaza daca esti dispus sa recompensezi companiile care se implica in rezolvarea unor probleme sau sa le sanctionezi pe cele care nu o fac).

Dupa ce scrii postul, anunta-ne prin email la contact@responsabilitatesociala.roAceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. (in atentia Corinei Iordache).

Noi vom publica aici, in ordine cronologica, link-urile primite (ne rezervam dreptul de a nu publica posturi care nu raspund complet celor 4 intrebari, contin limbaj injurios, atacuri la persoana etc.).

De asemenea, vom publica link-urile si pe pagina noastra de Facebook. Bloggerii ale caror link-uri obtin cele mai multe “Like”-uri vor primi si un premiu responsabil, respectiv cel mai ecologic smartphone al anului 2010, in opinia Greenpeace: Sony Ericsson Aspen (M1i).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.