“Vrem ca marile companii sa se implice mai mult in viata comunitatilor.”

0

Bilant public al Responsabilitatii Sociale.

Vrem ca marile companii sa se implice mai mult in viata comunitatilor. Insa implicarea lor depinde in primul rand de modul in care noi, consumatorii, le cerem asta. De aceea, va invitam pe toti cei care aveti un blog – si sunteti deci niste lideri de opinie pentru cititorii vostri – sa realizati un Bilant public al Responsabilitatii Sociale.
via responsabilitatesociala.ro
Va invitam sa le spuneti companiilor ce credeti despre modul in care s-au implicat in 2010, dar si ce asteptari aveti de la ele in 2011. Vrem sa le aratati care sunt cauzele pe care vreti sa le finanteze, dar si cum sunteti dispusi sa le stimulati. Mesajele voastre vor ajunge la responsabilii de CSR din companii, iar echipa noastra le va reaminti despre ele, pe tot parcursul anului.

Actualul Bilant este la a treia editie (vezi si: Bilantul pe 2008, Bilantul pe 2007).

Partener media:

Ai un blog? Participa si tu la Bilant!

Daca ai un blog, te invitam sa scrii un post, in care sa raspunzi la cele 4 intrebari de mai jos:

  1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
  2. In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?
    (te poti referi atat la ce au facut bine, cat si la ce au facut gresit sau la ce nu au facut, desi ar fi trebuit)
  3. Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?
    (te poti referi la: cauzele pe care vrei sa le sustina, modul in care ar trebui s-o faca etc.)
  4. Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?
    (in contextul crizei economice, ne intereseaza daca esti dispus sa recompensezi companiile care se implica in rezolvarea unor probleme sau sa le sanctionezi pe cele care nu o fac).

Dupa ce scrii postul, anunta-ne prin email la contact@responsabilitatesociala.roAceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. (in atentia Corinei Iordache).

Noi vom publica aici, in ordine cronologica, link-urile primite (ne rezervam dreptul de a nu publica posturi care nu raspund complet celor 4 intrebari, contin limbaj injurios, atacuri la persoana etc.).

De asemenea, vom publica link-urile si pe pagina noastra de Facebook. Bloggerii ale caror link-uri obtin cele mai multe “Like”-uri vor primi si un premiu responsabil, respectiv cel mai ecologic smartphone al anului 2010, in opinia Greenpeace: Sony Ericsson Aspen (M1i).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează